Професионално обучение срещу заплащане

Обучение по професии/част от професии и специалности, в т.ч. валидиране на знания

Професия/специалност
1. Продавач-консултант/Продавач-консултант
2. Брокер/Недвижими имоти
3. Търговски представител/Търговия на едро и дребно (за част от професия  в дистанционна форма)
4. Сътрудник маркетингови дейности/Маркетингови проучвания
5. Финансист/Банково дело
Финансист/Застрахователно и осигурително дело
6. Финансов отчетник/Финансова отчетност
7. Данъчен и митнически посредник/Митническа и данъчна администрация
8. Оперативен счетоводител/Оперативно счетоводство (за част от професия  в дистанционна форма)
9. Сътрудник в бизнес-услуги/Бизнес-услуги
10. Сътрудник в малък и среден бизнес/Малък и среден бизнес
11. Касиер/Касиер
12. Икономист/Индустрия
Икономист/Търговия
Икономист/Земеделско стопанство
Икономист/Икономика и мениджмънт (за част от професия  в дистанционна форма)
Икономист/Горско стопанство
13. Офис-мениджър/Бизнес-администрация (за част от професия  в дистанционна форма)
14. Офис-секретар/Административно обслужване (за част от професия  в дистанционна форма)
15. Деловодител/Деловодство и архив (за част от професия  в дистанционна форма)
16. Сътрудник по управление на индустриални отношения/Индустриални отношения
17. Икономист-информатик/Икономическа информатика
18. Оператор информационно осигуряване/Икономическо информационно осигуряване
19. Оператор на компютър/Текстообработване
20. Организатор Интернет приложения/Електронна търговия
21. Фермер/Земеделец (за част от професия  в дистанционна форма)
22. Сътрудник социални дейности/Социална работа с деца и семейства в риск
Сътрудник социални дейности/Социална работа с деца и възрастни с увреждания и хронични заболявания
23. Социален асистент/Подпомагане на деца
24. Администратор в хотелиерството/Организация на обслужването в хотелиерството
25. Камериер/Хотелиерство
26. Портиер-пиколо/Хотелиерство
27. Ресторантьор/Производство и обслужване в заведенията за хранене и развлечения
Ресторантьор/Кетъринг
28. Сервитьор-барман/Обслужване на заведения в общественото хранене
29. Организатор на туристическа агентска дейност/Организация на туризма и свободното време
Организатор на туристическа агентска дейност/Селски туризъм
30. Екскурзовод/Екскурзоводско обслужване
31. Аниматор в туризма/Туристическа анимация

 

Квалификационни курсове

Наименование на квалификационния курс

  • Основи на контрола;
  • Поведенчески аспекти на обекта и субекта на контрола;
  • Организация и технология на инвентаризацията;
  • Работа с касов апарат;
  • Търговско и вещно право;
  • Организация на брокерската дейност;
  • Психология на търговията;
  • Проучване на пазара и оценяване на недвижими имоти;
  • Организация и управление на търговията;
  • Организация и техника на търговските плащания;
  • Търговско счетоводство;
  • Управление на продажбите;
  • Търговски преговори;
  • Търговска кореспонденция;
  • Ефективност на търговското представителство;
  • Управление на марковия портфейл;
  • Основи на маркетинга;
  • Потребителско поведение;
  • Маркетингови проучвания;
  • Логистика на маркетинговия процес;
  • Управление на рекламата;
  • Финансово управление на бизнеса;
  • Персонални финанси;
  • Проектно финансиране;
  • Личен консултант;
  • Анализ на годишните финансови отчети;
  • Стопанско право;
  • Счетоводство на предприятието;
  • Банково счетоводство;
  • Контрол върху паричните средства и касовите операции;
  • Бизнес стратегии;
  • Бизнес план на малкото предприятие;
  • Контролинг на персонала;
  • Мониторинг и превенция на риска;
  • Организационно развитие;
  • Бизнес комуникации;
  • Бизнес кореспонденция;
  • Психологичен и личностен потенциал в управлението;
  • Контрол върху стоковите и касовите операции;
  • Контрол върху качеството на продукцията;
  • Горска политика;
  • Управление на разходите в горското стопанство;
  • Оценка на горските и ловните ресурси;
  • Опазване и управление на защитени природни ресурси;
  • Проектен мениджмънт;
  • Делова кореспонденция;
  • Документационна дейност и работа с офис-техника;
  • Организация на екипната дейност;
  • Управление на конфликти;
  • Мотивация на човешкия фактор;
  • Организация на работното място;
  • Лидерство и ръководство в офиса;
  • Управление и администриране на проекти;
  • Организационно поведение;
  • Управление на проекти и екипно поведение;
  • Основни принципи на архивното и деловодното дело;
  • Общо земеделие;
  • Зеленчукопроизводство и трайни насаждения;
  • Развъждане и хранене на селскостопански животни;
  • Механизиране на производствените процеси в растениевъдството и животновъдството;
  • Нетрадиционни селскостопански производства в растениевъдството;
  • Нетрадиционни селскостопански производства в животновъдството;
  • Основи на социалната работа;
  • Социални услуги;
  • Социална медицина;
  • Психология и социология на социалната работа;
  • Социална защита на деца и семейства в риск;
  • Алтернативни грижи за деца и семейства в риск;
  • Интеграция и трудова заетост на лица с увреждания;
  • Проектно финансиране на социалните дейности;
  • Основи на социалното подпомагане;
  • Дългосрочни социални грижи;
  • Етапи на детското развитие, увреждания в детската възраст;
  • Развитие на академични умения при деца с обучителни трудности;
  • Развитие на комуникацията;
  • Самопомощ и умения за независимост;
  • Сензорна интеграция и сензорна дисфункция;
  • Партньорство с родители;
  • Мултисекторно развитие;
  • Организация и технология на туристическото обслужване;
  • Документиране и отчетност в туризма;
  • Стандартизация в хотелиерството;
  • Иновации в хотелиерството;
  • Туристически потребности, мотивация, поведение;
  • Организация и технология на хотелиерското обслужване;
  • Персонал в хотелиерството;
  • Безопасност и сигурност на госта;
  • Работа с препарати, документиране и отчитане;
  • Хотелиерство и ресторантьорство;
  • Бизнес етика в хотелиерството и ресторантьорството;
  • Стандартизация в ресторантьорството;
  • Сервиране и барманство;

 

 

  • Финансов и данъчен контрол;
  • Счетоводен софтуер;
  • Организация и технология на счетоводството в нефинансовите предприятия;
  • Организация и технология на счетоводството във финансовите предприятия;
  • Документиране и инвентаризация;
  • Данъчно облагане и данъчен контрол;
  • Митнически контрол;
  • Практически курс по счетоводство на предприятието;
  • Документален контрол върху отчетността на предприятието;
  • Работа със счетоводен софтуер;
  • Работа в екип и управление на конфликти;
  • Фирмен мениджмънт;
  • Мотивация на човешкия фактор;
  • Маркетингови проучвания;
  • Дистрибуция на стоки и услуги;
  • Стопанска отчетност;
  • Управление на проекти за бизнес услуги;
  • Бизнескомуникация и кореспонденция;
  • Работа в екип и управление на конфликти;
  • Икономика на предприемаческата дейност;
  • Маркетингова политика на фирмата;
  • Дистрибуционна политика на фирмата;
  • Търговско посредничество;
  • Управление на проекти за малък и среден бизнес;
  • Деловодно и архивно дело;
  • Валутен контрол;
  • Валутен касиер;
  • Организация и управление на фирмата;
  • Управление на риска;
  • Фирмена култура и поведение в управлението;
  • Чужд език по професия –

- английски език (1-6 ниво);
- немски език (1-3 ниво);
- френски език (1-3 ниво);
- руски език (1-3 ниво);
- румънски език (1-2 ниво);
- испански (1 ниво);

  • Фирмена култура;
  • Делова кореспонденция и бизнескомуникиране;
  • Организационно развитие;
  • Управление на знанието;
  • Мениджмънт на предприятието;
  • Основи на индустриалните отношения;
  • Психология на труда;
  • Колективно трудово договаряне. Трудови конфликти;
  • Кореспонденция и връзки с обществеността;
  • Управление на човешките ресурси;
  • Европейски социален диалог – същност, принципи и развитие;
  • Компютърни архитектурни и операционни системи;
  • Автоматизация на офиса;
  • Функционални приложни програми;
  • Системи за управление на бази данни;
  • Компютърно счетоводство;
  • Обмен на данни между офис приложенията и работа с електронна поща;
  • Цифрови сертификати и електронни подписи;
  • Услуги и ресурси на Web 2.0;
  • Системи за информационна безопасност;
  • Текстообработващи системи;
  • Електронни таблици и бази от данни;
  • Бизнес презентации;
  • Технологии за интеграция на данни;
  • Интернет технологии;
  • Начална компютърна грамотност (Windows, Word, Excel);
  • Windows, Word, Excel, PowerPoint, MA Access;
  • Как да използваме социалните мрежи в Интернет;
  • Нови възможности и работа с Windows 8;
  • Как да започнем успешен бизнес в Интернет;
  • Ефективно управление на времето;
  • Web технологии и Web дизайн;
  • Архитектура и организация на компютърни и комуникационни системи;
  • Системен софтуер, клиент-сървърни системи, компоненти и услуги;
  • Уеб дизайн и публикуване в Интернет;
  • Компютърна графика и презентация;
  • Интернет и уеб-технологии;
  • Бази от данни;
  • Електронна търговия;
  • Интегрирани системи за управление на бизнеса;
  • Автоматизирана обработка на информацията в корпоративната информационна система;
  • Туроператорска, агентска и транспортна дейност в туризма;
  • Организация на свободното време;
  • Специализирани видове туризъм;
  • Организация и технология на продажбения процес;
  • Делово общуване, бизнес етика и комуникиране в туризма;
  • Селски туризъм. Допълнителни услуги при селския туризъм;
  • Въведение в туризма;
  • Стандартизация в туризма;
  • Културология;
  • Основи на екскурзоводството;
  • Екскурзоводско обслужване;
  • Туристическа анимация;
  • Видове туризъм;
  • Хотелиерска, туроператорска, агентска и транспортна дейност в туризма;
  • Документиране, отчитане и работа в екип в туризма;
  • Устойчиво развитие на туризма;
  • Иновации в туризма;
  • Организация и технология на обслужването в ресторанти;
  • Технология на кулинарната продукция;
  • Документация и отчетност в хотелиерството и ресторантьорството;
  • Управление на кетърингови събития;