10-та юбилейна среща на „Легендите” - първият Алумни клуб на Стопанска академия

Първият учреден Алумни клуб в състава на Асоциацията на възпитаниците на Стопанска академия „Димитър А. Ценов” проведе десетата си юбилейна среща. „Легендите“ е името, което членовете на клуба избират при учредяването му преди десет години, обединени от истинско приятелство, любовта им към футбола и отдадеността им към каузата на Свищовската Алма матер. 


Традиционната годишна среща се проведе в аулата на Академията, където с „Добре дошли!” от името на ръководството, присъстващите приветства директорът на Академичния център за кариерно консултиране и връзки с обществеността, доц. д-р Николай Нинов. Той даде отчет за дейността на Асоциацията на възпитаниците на Стопанска академия, отбеляза новостите при администрирането й, сподели информация за нейното развитие (новоучредените клубове) и за предстоящите активности през новата 2015/16 учебна година. Доц. Нинов сподели резултатите от кандидатстудентската кампания 2015 година, която приключва в края на месец октомври.
Поздравления към участниците в срещата, които отново бяха в пълен формат, отправиха проф. д-р Красимир Шишманов и Николай Нейков – съоснователи и дейни радетели на идеята на Алумни клуб „Легендите”. В рамките на своето приветствено слово, проф. Шишманов представи мулти медийна презентация на тема „10 години Алумни клуб „Легендите”. Редуването на черно-бели и цветни архивни фотоси развълнуваха присъстващите и внесоха нотка носталгия по отминалите години. 


Настроението на „легендите” се подобри много скоро, тъй като по традиция след официалната част, те се срещнаха и на „зеления килим”, на който пременени със състезателни екипи се включиха в провежданата ежегодна футболна среща.
Юбилейната алумни среща, завърши с официална вечеря за членовете на клуба и техните половинки, на която тема отново бяха славните футболни срещи, спечелените титли и незабравимите студентски мигове в Свищов.