16-ти Алумни клуб в редиците на Асоциацията на възпитаниците на Стопанска академия

На 15 юни 2013 година в аулата на Стопанска академия възпитаници на специалност „Финанси и кредит”, дипломирали се през 1985 г. проведоха тържествена церемония, на която учредиха 16-тия по ред Алумни клуб – част от Асоциацията на възпитаниците на Стопанска академия, получил името „ФИНАНСИ 85“.
На емоционалното събитие, организирано по инициатива на завършилите преди 28 години студенти в партньорство с екипа на Образователен и кариерен център при СА „Д. А. Ценов” – Свищов, присъстваха двадесет и един бивши възпитаници на Висшето училище.
В неговото начало, участниците в мероприятието бяха приятно изненадани от организираната от екипа на ОКЦ съдържателна презентация за историята на Стопанска академия, предизвикала изключителен интерес у бившите възпитаници  и изнесена от уредничката в Академичния музей – г-жа Маргарита Дончева.

Официалната част на церемонията, състояла се в ауд. Бъров бе открита от ас. Иван Маринов – ръководител на секция „Алумни“ при Образователен и кариерен център с разясняване мисията, целите, основните прироритети и процедурата по придобиване на пълноправно членство в Асоциацията на възпитаниците на Стопанска Академия. В своето обръщение, той поздрави присъстващите от името на Ръководството на Висшето училище и екипа на Образователен и кариерен център, за тяхното позитивно и отговорно отношение към младата и амбициозна инициатива, развивана в Стопанска академия. Асистент Маринов, постави акцент върху съществуващите възможности за развитие на бъдещо ползотворно сътрудничество между новоучредения Алумни клуб и Висшето училище, и призова новите членове на Асоциацията да се включат със своите действия и професионален опит, всячески за да спомогнат за подобряване на научното и професионално развитие, както на настоящите, така и на бъдещите генерации студенти.

След представянето на визията и правилника на Асоциацията, думата бе дадена на доц. д-р Линкова (преподавател в катедра „Аграрна икономика”), която произнесе емоционално слово, подчертавайки своите амбиция и желание, чрез колективния живот, на основания Алумни клуб да бъде поставено началото на непреходно и ползотворно сътрудничество. Тя прикани всеки един от колегите си да се приобщи към академичната идея, по нейните думи „...на едно от най-образцовите, образователно-научни и културни средища в страната – Стопанска академия - Свищов”.


В рамките на церемонията, присъстващите единодушно избраха своя почетен председател в лицето на доц. д-р Маруся Линкова, протоколист г-жа Валентина Митева, наименование на Алумни клуба и основните насоки за бъдеща дейност. Сред учредителите на новия Алумни клуб „ФИНАНСИ 85“, записали се завинаги в историята на Алумни асоциацията са: Галя Борисова Стойкова, Виолета Илиева Борисова, София Костадинова Димитрова, Виолета Данчева Алексиева, Любомир Димитров Гърков (син на един от учредителите на първото общостудентско дружество в СА – Свищов), Рени Николаева Гъркова, Тодорка Йосифова Гунева, Светла Петрова Любенова, Божин Иванов Божинов, Павлин Димов Иванов, Хари Цанев Цанев, Бойко Асенов Стефанов, Росица Стефанова Русинова, Кирил Стоянов Дочев, Лиляна Денева Весова, Любомир Иванов Весов, Павел Петров Виденов, Емил Илиев Бебенов, Христо Кънчев Кънев. В хода на церемонията се оказа, че всички те днес са личности с отлична професионална реализация като мениджъри и функционални експерти (в държавни институции, водещи банки и застрахователни дружества), предприемачи (успешно развили собствен бизнес), преподаватели и т.н.

За финал на официалната част по учредяване на Алумни клуба, всички участници в празничното тържество, се отправиха към паметника на Дарителя – Димитър Апостолов Ценов, където запечатаха с фотоси за идните поколения, своя празничен ден.