26-ХИЛЯДНИЯТ СИ СТУДЕНТ В ДИСТАНЦИОННА ФОРМА ПРИЕ СТОПАНСКА АКАДЕМИЯ „ДИМИТЪР А. ЦЕНОВ” – СВИЩОВ

Преди дни Стопанска академия „Д. А. Ценов” прие за обучение 26-хилядния си студент по магистърски програми в дистанционна форма и затвърди лидерските си позиции на пазара на електронни и дистанционни образователни продукти. Сам по себе си този емблематичен факт визуализира големите мащаби и пазарната експанзия на магистърското обучение в Академията в Свищов от 1999 г. до днес.
Генезисът на безспорния успех е, че обучението е фокусирано в максимална степен към задоволяване интересите на студентите и нуждите на реалния бизнес. Постоянно се обновява портфолиото от магистърски програми в дистанционна форма за икономисти (с продължителност 3 семестъра), за завършили колежи с ОКС "Професионален бакалавър" (5 семестъра) и за неикономисти – второ висше (6 семестъра), наброяващи вече над 100. Отлични примери за нови и високоатрактивни програми са: „Финансов мениджмънт” (на английски език), „Европейски бизнес и регулации”, „Управление на проекти”, „Управление на човешките ресурси” и др. 
Дистанционното обучение е иновативен образователен продукт на СА „Д. А. Ценов”, базиран на модерна интернет технология. Предлагат се атрактивни такси, които включват всички необходими учебни материали. Обучението се организира в неприсъствена форма като съществува възможност и за он-лайн защита на дипломната работа. Магистърските програми се реализират в съответствие с акредитацията на Академията и стандартите за управление на качеството ISO 9001:2008.
Завършилите магистърските програми на Академията намират реализация като финансови мениджъри, инвестиционни консултанти, финансови анализатори, банкови мениджъри, валутни дилъри, ръководители на финансово-счетоводната дейност и вътрешния финансов контрол, мениджъри в застрахователни дружества, пенсионни фондове, търговски представители,  инспектори и консултанти в Агенция „Митници”, Национална агенция по приходите, търговските банки, небанкови финансови институции, маркетингови мениджъри и специалисти, мениджъри в туризма и др.
Образователното портфолио от магистърските програми, развивани от Стопанска академия по професионални направления и специалности, както и друга актуална информация относно условията за прием, е публикувана на сайта на Стопанска академия -
http://www.uni-svishtov.bg/?page=page&id=470