40-я Алумни клуб учредиха възпитаници на „Статистика и иконометрия” в Стопанска академия

Възпитаници на специалност „Статистика и иконометрия” от трите образователни степени – „бакалавър”, „магистър” и „доктор” учредиха 40-я по ред Алумни клуб към Асоциацията на възпитаниците на Стопанска академия „Димитър А. Ценов”. На проведеното учредително събрание, ръководителят катедра „Математика и статистика” – проф. д-р Поля Ангелова приветства инициативата и подчерта необходимостта от обединяване на усилията за утвърждаването на специалността, разширяване и укрепване на сътрудничество между Свищовската Алма матер, възпитаниците и приятелите на висшето училище.

За председател на клуба единодушно бе избрана докторант Боряна Вълчева, а за протоколист на учредителното събрание – магистър Амелия Крачунова. Участие в събранието взеха и хабилитирани преподаватели от катедрата.


Присъстващите се обединиха около идеята клубът да носи името на проф. д-р Стефан Станев, възпитаник и бивш ректор на Академията, ръководител на катедрата през 50-те години на XX век. Учредяването на Алумни клуба ще предостави възможности за успешно съчетание на съхранените традиции и стремежът за постигане на високи стандарти в съвременното обучение по икономика, статистика и иконометрия.
Като основна и перманентна задача клубът си поставя мобилизирането на всички усилия за популяризиране на специалност „Статистика и иконометрия” и активно участие в кандидатстудентската кампания на Академията под надслов „Статистиката – отличен избор за кариера”.

След събранието членовете на новоучредения Алумни клуб, спазвайки установената традицията, се снимаха пред паметника на Дарителя и пред паметника на своя патрон проф. Ст. Станев, с което изразиха своята почит и признателност.