60 докторанти на Стопанска академия публикуваха научните си изследвания в тазгодишния брой на алманаха

Излязоха от печат Книга 9 и Книга 10 на годишния „Алманах научни изследвания на докторанти”, в които са поместени изследванията на общо 60 докторанти в 30 студии и 30 статии. На специална среща с редколегията, авторите на научните разработки получиха екземпляри от изданието, с което бе отбелязано успешното завършване на публикационния цикъла за 2015-2016 година. 


Главният редактор на алманаха доц. д-р Стефан Симеонов подчерта, че след като докторантите са представили своите научни изследвания на докторантска научна сесия в края на 2015 г., депозираните статии и студии преминават рецензиране и редакция. „Отбелязвам това, тъй като за докторантските изследвания в този процес специално значение има работата на редакционния съвет. Тук огромна благодарност заслужават стиловите редактори проф. д.ик.н. Радко Радков и Анка Танева, с чиито съвместни усилия постигаме новите изисквания, които си поставяме, за определено качество на публикациите”, каза доц. Симеонов. По думите му, с „Алманах научни изследвания на докторанти” се продължава една традиция в Стопанска Академия с важна мисия, не само за популяризирането, но и формирането на уменията за научни изследвания на докторантите. Доц. Симеонов отбеляза, че настоящото, осмо по ред издание с публикуваните в Книга 9 и Книга 10 изследвания на общо 60 докторанти представлява най-голямо участие от създаването на докторантския алманах през 2008 г. с главен редактор проф. д-р Андрей Захариев. 


„Освен рекордния брой, в това издание имаме участници още от Софийския университет „Св. Климент Охридски” и от Икономически университет – Варна. С това допълваме новата визия за развитие на докторантския алманах, като авторитетно издание с конкурентен междууниверситетски обхват”, каза още доц. Симеонов. От името на редакционния съвет той пожела изследователско вдъхновение и успешна работа на докторантите, с очакване за участие в следващото издание на докторантския алманах през 2016-2017 г.