СА „Д. А. Ценов” – почетен гост в юбилейното честване на 50 години от създаването на ПГИ „Рачо Стоянов” гр. Дряново

На 07.12.2012 година (петък), партньорската Професионална гимназия по икономика „Рачо Стоянов” в гр. Дряново отпразнува 50 годишен юбилей от своето създаване. СА „Д. А. Ценов” беше единственото Висше училище у нас, поканено да се включи в тържествата по повод училищния празник, съпътстван от редица мероприятия.
На проф. д-р Андрей Захариев (заместник–председателя на Общото събрание на висшето училище и Ръководител на катедра „Финанси и кредит”), се падна честа да отправи поздравителен адрес към домакините от името на Академичното общност на СА „Д. А. Ценов” и лично от името на Ректора – проф. д-р Величко Адамов. В своето обръщение към преподавателския колектив, настоящите и бивши възпитаници на професионалната гимназия, гостите на празника и Дряновската общественост, събрала се да отбележи този значим за града празник, проф. Захариев засегна редица въпроси, между които – иновациите в съвременното обучение, проекциите за развитие на професионалното образование в икономиката, както и новата философия на икономическото образование и разбира се не пропусна да отправи покана възпитаниците на 50 годишната гимназия да се влеят в редиците на 100 годишната Алма Матер.

Топлите и искрени пожелания на представителят на Стопанска академия, бяха посрещнати с възторжени аплодисменти и искрени благодарности от домакините, които освен отзивчивостта, готовността и акуратността, превърнали се в запазена марка на Стопанска академия „Димитър А. Ценов”, подчертаха и стойността на придобития във Висшето училище образователен ценз, който се цени не само у нас, но и в чужбина.