СА „Д. А. Ценов” почете 95-годишния юбилей на Старопрестолната гимназия по икономика

На 6 декември 2014 г. в гр. Велико Търново бе тържествено отбелязана 95-годишнината на Старопрестолната гимназия по икономика. Гимназията е традиционен партньор на Стопанска академия „Димитър А. Ценов”. Нейни възпитаници заемат челни места в многобройните организирани от Академията ученически състезания. Значителен брой абитуриенти на гимназията успешно кандидатстват и записват бакалавърски специалности в СА „Д. А. Ценов”, като над половината от учителския състав, начело с директора на гимназията Дора Тодорова са сред възпитаниците на свищовската Алма матер. На тържественото заседание на педагогическия съвет на Старопрестолната гимназия по икономика все участие заместник-председателят на Общото събрание на Стопанска академия проф. д-р Андрей Захариев, който връчи от името на ректора и академичната общност юбилеен плакет, цветя и поздравителен адрес.


В подписания от Ректора проф. д-р Величко Адамов поздравителен адрес се отправиха към директора, възпитаниците и учителите на гимназията „най-топли пожелания за  кураж, самочувствие и увереност по пътя, който ви предстои да извървите напред и нагоре, за безспирни успехи и институционално лидерство”.

След тържествения педагогически съвет учители, ученици и гости се включиха във факелното шествие по паважа на Стария Търновград до паметника "Майка България".