Академичен конкурс за млади учени в памет на д-р Иванка Петкова


Уважаеми колеги,
Институтът за икономическа политика организира академичен конкурс за млади учени с интереси в областта на международните финанси. Конкурсът е учреден в памет на д-р Иванка Петкова – основател и първи председател на Института.

За четвърта поредна година, Институт за икономическа политика (ИИП) обявява началото на ежегодния академичен конкурс на името на своя основател и пръв председател – д-р Иванка Петкова. Конкурсът има за цел да идентифицира и подкрепи млади учени с интереси в областта на международните финанси и е насочен към български граждани, които понастоящем са докторанти в български или чужди университети/научни институции, както и постдокторанти на възраст до 35 години.

В първата фаза на селекционната процедура (с краен срок 1-и юли 2015 г.) кандидатите следва да представят концепция за разработване на доклад по актуален проблем в посочената сфера, който те не са публикувани до момента. Академична комисия с международно участие ще отличи най-добрите предложения, които ще получат възможност за цялостно разписване на докладите в рамките на финалния етап на конкурса. Финалните разработки ще бъдат разгледани отново от международна комисия, като победителят и подгласниците ще бъдат оповестени по време на официална церемония в края на месец ноември 2015 г.

Предвиденият награден фонд за финалистите в конкурса е както следва:
1-ва награда – 1 500 лв;
2-ра награда – 1 000 лв;
3-та награда –    750 лв.

Повече информация можете да намерите ТУК.