Академичен център за кариерно консултиране и връзки с обществеността


Академичен център за кариерно консултиране и връзки с обществеността при СА "Д.А.Ценов" - Свищов
и Национална селска мрежа в България

обявяват следната младежка инициатива:

НАЦИОНАЛНА СЕЛСКА МРЕЖА В БЪЛГАРИЯ е организация, функционираща в настоящия си вид по проект на Министерство на земеделието и храните и представлява инструмент за подкрепа и реализиране на политиката за развитие на селските райони (повече за организацията и за изпълняваните от нея дейности можете да видите на сайта: www.nsm.bg).

Инициативата е посветена на младежите и по-конкретно младежите в селските райони на България, като нейната цел е да открие, събере и покаже положителните примери за инициативи и проекти, осъществени със или за младежи в селските райони на България.

Няма никакви ограничения за вида на инициативите, както и за вида на организациите. Те могат да бъдат НПО, читалища, неформални младежки групи или други. Единственото изискване е да имат осъществен (или в процес на осъществяване) проект или инициатива с или за младежи в селски район или малко населено място в България.

За целта е открита нова тематична страница на уебсайта на НСМ: http://www.nsm.bg/youth. Там, освен база данни с пълно описание на събраните инициативи и приложени най-разнообразни материали (снимки, видео, публикации), ще бъде показан и положителния опит от други страни-членки на ЕС. Планира се да бъде изготвена интерактивна карта, на която да се локализират "горещите точки" за младежите в селските райони (активни организации, младежки бази, младежки клубове, младежки домове и всякакви други важни и полезни структури). Цялата информация ще бъде анализирана в общ доклад и ще бъде предоставена на обществеността. На страницата ще има и друга полезна информация за младите, връзки и други.

Споделянето на успешните идеи и събирането им на едно място ще създаде възможности за обмяна на опит, създаване на нови контакти и партньорства, вдъхновение за нови идеи и инициативи и много други положителни резултати.

Повече за самата идея има тук: http://www.nsm.bg/sites/default/files/youth[smallpdf.com](1).pdf

Формуляр за кандидатстване.