Академичната общност почете паметта на Христо Ботев и загиналите за свободата на България

Академична общност участва в общоградското поклонение, организирано от община Свищов на 2 юни, с което бе почетена паметта на Христо Ботев и на загиналите за свободата на България. Честването на Деня на Ботев по традиция се състоя пред паметника на Свободата, организирано по повод 146 години от гибелта на великия български поет и революционер, в което участваха преподаватели, служители и студенти от Стопанска академия „Димитър А. Ценов”. 

Тържествено слово за героизма и саможертвата на Ботев и неговите четници поднесе председателят на Общински съвет – Свищов, д-р Кристиян Кирилов. 

Венци и цветя в знак на признателност бяха поднесени от името на кмета на община Свищов и председателя на Общински съвет - Свищов, СА „Димитър А. Ценов”, културни и образователни институции, неправителствени организации, политически партии, граждани. От името на Свищовското висше училище жерб поднесе зам.-ректорът по Студентска политика, институционални комуникации и продължаващо обучение – доц. д-р Румен Ерусалимов. Двуминутният вой на сирени, точно в 12.00 часа, оповести отдаването на всенародна почит към паметта на Ботев и на загиналите за свободата на България.