Академичната общност участва в честването на Деня на народните будители

Студенти, преподаватели и представители на академичното ръководство на Стопанска академия участваха в тържественото общоградско честване на Деня на народните будители. По традиция, организираната от община Свищов тържествена вечер се състоя  пред паметника на Дарителите в градинката до Стопанска академия и бе открита с изпълнение на Първи български хор. 



Сред официалните лица бяха кметът на общината – Генчо Генчев, председателят на Общинския съвет – д-р Кристиян Кирилов, зам.-ректорът на Стопанска академия по студентска политика и институционални комуникации – доц. д-р Николай Нинов. Празнично слово произнесе зам.-кметът Анелия Димитрова. Цветя пред паметника на Дарителите поднесоха официалните лица, представители на образователни и културни институции, граждани. 



Представители на академичната общност участваха и в организираното поднасяне на цветя пред паметниците на свищовските будители, което се състоя на 1-ви ноември. Шествието започна от гроба на проф. Георги Атанасович – първият български просветен министър, и продължи към манастира „Св.св. Петър  и Павел”, където са гробовете на Димитър Ценов и на Еленка и Кирил Д. Аврамови.  Цветя бяха поднесени още пред паметниците на Алеко Константинов и Иван Шишманов в централната градска градина, и пред бюст-паметника на автора на българския химн, Цветан Радослав. 
В честването на Деня на народните будители участваха и бесарабски българи от Украйна, които са настоящи студенти в Стопанска академия от различни курсове и специалности.