Академичната общност участва в общоградското честване на 24 май

Студенти, преподаватели и служители от Стопанска академия „Д. А. Ценов” участваха в общоградското честване на 24 май – Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура, и на славянската книжовност, организирано от община Свищов.
Честването на празника започна с поклонение пред гpoбa нa първия български министър на народното просвещение – д-p Гeopги Атaнacoвич, в двора на Съборната църква. Цветя положиха кметът на Общината – д-р Генчо Генчев, ректорът на Свищовското висше училище – доц. д-р Марин Маринов, представители на образователни и културни институции, граждани. Академичната общност се включи в традиционното празнично шествие, което премина от площад „Свобода” до площад „Алеко”.

Празничната програма продължи на централния площад пред сградата на Общината, където се проведе традиционната церемония по награждаване на ученици, отличили се с високи постижения в областите „Наука”, „Изкуство”, „Професионално обучение”, „Спорт” и включени в съставите на отбори и екипи, заели призови места. Ректорът на СА „Д. А. Ценов” – доц. Маринов, бе сред специалните гости на честването на 24 май. Пред сградата на Общината кметът поздрави присъстващите, а в празничната програма участваха деца от свищовски училища и детски градини.