Академичната общност участва в общоградското честване на Деня на народните будители

Студенти, преподаватели и служители на Стопанска академия „Д. А. Ценов” участваха в общоградското честване на Деня на народните будители. Пред паметника на Дарителите се събраха представители на общинската администрация, учебни заведения, културни институции и граждани, за да засвидетелстват своето признание към делото на българските просветители, книжовници и революционери, културни дейци и личности със съществен принос за възхода и запазването на народа и съхраняване на българщината.

Слово произнесе д-р Анелия Димитрова, ВРиД кмет на община Свищов, която подчерта значението на плеядата бележити свищовски будители, много от тях допринесли за развитието на културата и образованието в страната ни през годините, и оставили ярка диря в многовековната историята на България. В тържественото честване, с песни стихове за народните будители, сред които и Димитър Ценов, участваха деца от ДГ „Васил Левски”.


Жерб от името на Свищовското висше училище поднесе зам.-ректорът по „Учебна дейност и акредитация”доц. д-р Искра Пантелеева, която бе сред официалните лица на тържественото честване. Цветя поднесоха също академични преподаватели, студенти и служители.