Академични преподаватели гостуваха на церемония по връчване на дипломите в ПДТГ „Димитър Хадживасилев“

Представител на академичното ръководство на Стопанска академия и преподаватели бяха гости на тържествена церемонията по връчване на дипломите за средно образование и свидетелствата за професионална квалификация на зрелостниците, завършили ПДТГ „Димитър Хадживасилев“ през 2017 година. В духа на 132-годишната история и забележителната архитектура на гимназията, тържеството се проведе в Аулата. Зрелостниците поздрави директорът на училището Румяна Иванова, като подчерта, че Професионална държавна търговска гимназия изпраща още един прекрасен випуск, възпитаниците на който отново накараха своите учители да се чувстват горди от постигнатите резултати на държавните зрелостни изпити. Специалностите, в които се дипломираха зрелостниците са „Икономическа информатика“, „Организация на туризма и свободното време“ и „Малък и среден бизнес“. Първенец на випуска е Симона Аврамова, постигнала успех Отличен 6.00 от целия курс на обучение и на държавните зрелостни изпити.


Приветствия към тазгодишния випуск на първата в България търговска гимназия отправиха и гостите от Стопанска академия – доц. д-р Николай Нинов, зам.-ректор „Студентска политика и институционални комуникации“ и проф. д-р Андрей Захариев, председател на фондация „Проф. Минко Русенов” и ръководител катедра „Финанси и кредит”. С пожелания да имат кураж да си поставят високи цели и да реализират най-смелите си мечти, академичните преподаватели отправиха и покана към вече дипломиралите се ученици да се присъединят към многохилядното семейство от възпитаници на Стопанска академия.

От ПДТГ „Д.Хадживасилев” изразиха специални благодарности към ръководството на СА „Д. А. Ценов“ за осигурените тоги, които допринесоха за празничния академичен дух и незабравимите емоции на учениците от Випуск 2017.