Академични преподаватели от Свищов участваха в национален форум “Прелом в застраховането”

Преподаватели от Стопанска академия “Димитър А. Ценов” участваха в публичното обсъждане на проекта за нов Кодекс за застраховането. Националният форум се проведе под формата на конференция на тема “Прелом в застраховането”. Форумът откри Мартин Димитров – зам.-председател на Комисията по икономическа политика и туризъм към НС.

Сред участниците бяха изпълнителни директори и ръководители на застрахователни дружества, представители на банкови и финансови институции, академични преподаватели от УНСС, ВУЗФ, ИУ – Варна и Стопанска академия. В обсъждането участваха още студенти, изучаващи специалности, свързани със застраховането и застрахователни брокери. Националният форум се проведе между 1-во и 2-ро четене на внесения в Народното събрание законопроект за нов Кодекс за застраховането

Свищовското висше училище бе представено от трима преподаватели, които участваха с презентации в работни панели, посветени на новите измерения на застрахователния договор и на новостите в регулирането на “Гражданска отогворност”. Доц. д-р Стоян Проданов – изп. директор на застрахователно дружество, говори за стойността на човешкия живот в застраховането и осигуряването.


Взаимовръзката между лимита на отговорността и цената на застрахователната услуга при застраховката “Гражданска отговорност” в новия Кодекс представи доц. д-р Румен Ерусалимов. С презентация на тема “Онлайн застраховането” във форума участва ас. д-р Милен Митков. Тримата свищовски преодаватели участваха и в дискусиите, посветени на проблема за застрахователното посредничество в новия Кодекс за застраховането.