Академичното ръководство приветства СУ „Цветан Радославов” по повод 40-годишнината от неговото създаване

Академичното ръководство на Стопанска академия „Д. А. Ценов”, както и цялата академична общност поднесоха поздравления към свищовското СУ „Цветан Радославов” по повод 40-годишнината от неговото създаване. Сред официалните лица на тържественото честване бе зам.-ректорът доц. д-р Румен Ерусалимов, който връчи на директора на училището – Марияна Маркова, поздравителен адрес, подписан от ректора на Академията – проф. д-р Марияна Божинова.  

„Сърдечно поздравяваме учителския колектив на СУ „Цветан Радославов”, който с достойнство отстоява постиженията на училището през годините на неговото съществуване и развитие. Всички Вие, скъпи учители, имате шанса да работите във време на стремителни преобразования и само от Вас зависи как ще използвате натрупаните умения, опит и инициативността си за една бъдеща ползотворна реализация. … Не се уморявайте да вървите по пътя на духовността с памет към тези, които са го извървели преди вас, и с доверие на идващите след нас. Бъдете здрави и съхранете способността си да откривате и се радвате на успехите на Вашите възпитаници. Предавайте им не само знанията, но и мъдростта и любовта си към историята, родната земя на Вашия патрон – Цветан Радославов, към България!”, се казва в поздравителния адрес. На учениците от СУ „Цветан Радославов” академичната общност пожела да бъдат горди, че учат в училище с богата история и традиции. Да пазят святото му име и да се стремят към утвърждаването на неговия авторитет чрез бъдещата си реализация и успехи.

По време на тържественото честване, Свищовската академия бе удостоена с почетния юбилеен знак на училището. Сред гостите на тържеството бе и проф. д-р Красимир Шишманов – зам.-председател на Общото събрание на Академията, чиято майка е била зам.-директор след откриването на свищовското СУ „Цветан Радославов”, и бе отличена с юбилеен плакет.

В рамките на традиционните Радославови дни, СУ „Цветан Радославов” отбеляза и 159 години от рождението на своя патрон – бележития свищовец Цветан Радославов, чието име блести сред плеядата достолепни радетели на българската духовност и култура.