Актуализиран Правилник за организацията на учебния процес представи пред студенти ръководството на Стопанска академия


Информационна среща със студенти от втори и четвърти курс, обучаващи се в задочна форма по различните специалности, проведе ръководството на Стопанска академия „Димитър А. Ценов”. Срещата, организирана в началото на очните занятия на новата учебна 2019-2020 година, бе с цел разясняване на новите моменти в актуализирания Правилник за организацията на учебния процес в свищовското висше училище. В среща участваха проф. д-р Марияна Божинова – зам.-ректор „Учебна дейност”, деканите на три факултета – проф. д-р Любчо Варамезов (Производствен и търговски бизнес), проф. д-р Йордан Василев (Финанси) и доц. д-р Росица Колева (Стопанска отчетност), и административни служители, обслужващи студентите. 
 

 

Проф. Божинова отправи приветствие към студентите и им пожела новата учебна година да бъде още по-успешна, вълнуваща и запомняща се от предходните. Зам.-ректорът представи новообособения „Фронт офис за обслужване на студенти” (ФООС) – една от новите придобивки, която ще улеснява студентите при ползването на всички административни услуги. След направеното преструктуриране, студентите от всички курсове, специалности и форми на обучение в ОКС „бакалавър” и ОКС „магистър” ще бъдат обслужвани във Фронт офиса, който се намира на първия етаж във Факултетски корпус.  



Новите моменти в актуализирания Правилник за организацията на учебния процес представи проф. д-р Любчо Варамезов. Направените промени касаят режима за заверка на семестър, алтернативни опции за онлайн заплащане на семестриална такса и др. Студентите получиха инфомация как ще могат да се явяват на неположен от предходен семестър изпит след провеждането на редовна и поправителна сесии, как могат да се обучават по втора специалност – паралелно или последователно, как могат да се възползват от опциите, които им се предоставят чрез електронното студентско досие при административните услуги.
В обръщението си към четвъртокурсниците, проф. Божинова поясни, че желаещите да продължат обучението си в ОКС „магистър” в дистанционна форма могат да подават документи за кандидатстване, а след това и да полагат изпити не само в Свищов, но и в двата локални офиса на Стопанска академия „Димитър А. Ценов”  –  в гр. София и гр. Стара Загора.
След направената презентация, студентите имаха възможност да задават въпроси и да получат отговори от представителите на академичното ръководство.