Алумни клуб „Легендите“ се събра по повод 30 години от спечелването на студентското футболно първенство

На 20 октомври 2012 година (събота) в Конферентна зала на Корпус „Юг“, се проведе традиционната среща на членовете на първият Алумни клуб в редиците на Асоциацията на възпитаници на СА „Д. А. Ценов” – Алумни клуб „Легендите“.
За пореден път за огромна радост на присъстващите, бе отчетено подобаваща активност на членовете на клуба – факт, който подчертава отдадеността им към идеите и традициите на Алумни клуба, традиции, в чиито основи са залегнали истинско приятелство, любов към футбола и отдаденост към каузата – Стопанска академия.
В ролята на модератор на годишната среща се изяви гл. ас. д-р Николай Нинов (директор на Образователния и кариерен център), който поднесе приветствено слово и сърдечни поздравления от Ръководството на Висшето училище и от името на Асоциацията на възпитаниците на Стопанска академия, с което откри срещата на клуба.
Ударението на тази годишната Алумни среща, бе поставено върху навършените 30 години от спечелването на студентското футболно първенство през 1982 година, като част от присъстващите бяха главните „виновници” за този прославящ името на Стопанска академия успех.

Почетният председателя на Алумни клуба - г-н Георги Събчев приветства участниците и припомни паметни моменти от победата на отбора на ВИФ – София. Той изказа радостта и благодарността от подкрепата, която продължава да оказва Висшето училище към своите бивши възпитаници. В речта си, г-н Събчев, подчерта и важността и необходимостта от развиването на този род начинания, визирайки дейността на Образователния и кариерен център, за съхраняване на приятелството, изграждане на приемственост и най-важното запазване на традициите и връзките между Стопанска академия от една страна и нейните възпитаници, от друга.
На фона на архивни кадри от историята на студентския футбол, реч произнесе проф. д-р Красимир Шишманов, който поздрави членовете на Алумни клуба с извоюваната преди 30 години победа и представи старите и новоприсъединилите се в срещата участници. Той направи равносметка за извършеното от клуба до момента и подчерта активността на неговите членове.
След него думата беше дадена на старши преподавател Николай Нейков, който по изключително колоритен начин разкри спомени от „кухнята” на отбора, детайли по спечелването на купата и куриозни ситуации, в които част от присъстващите бяха „главни действащи лица”.
В хода на срещата на клуба, дейно участие в дискутираните успехи взеха и членовете Ангел Колев, Валентин Сомов, Емил Бебенов и много други.

Продължението на клубното мероприятие, се осъществи на спортния терен като преди началото на футболната среща, по традиция с едноминутно мълчание, беше почетена паметта на изгубените приятели и съотборници.
Мачът, отново разгоря футболните страсти, а „легендите” демонстрираха за пореден път спортен хъс, невероятна техника и отлична спортна форма

В съботната вечер, в ресторанта на корпус „Юг“, се проведе заключителната част на срещата на клуба. В непринудена приятелска компания и задушевни разговори, отново се припомниха славни спортни събития и прояви, лични преживявания и незабравими моменти от студентските години.