Алумни клуб за портфейлни мениджъри учредиха магистри в Стопанска академия

Студенти от магистърска програма „Финансов мениджмънт” учредиха нов алумни клуб към Асоциацията на възпитаници на Стопанска академия „Димитър А. Ценов”. Учредители на новия клуб са Славка Василева, Никола Илиев и Калоян Петков. Идеята им е в клуба да членуват само хора, които имат интерес в областта на портфейлния мениджмънт и вече са показали знания и умения в тази област на финансовата наука. Учредителите не само са участвали в научни форуми по портфейлен мениджмънт, но са заемали и призови места в прояви с конкурсен характер.
Учредяването на алумни клуб „Алфи” бе обявено при откриването на студентска научна сесия по портфейлен мениджмънт от зам.-ректора проф. Теодора Димитрова. Тя приветства идеята и връчи на председателя на клуба -  Никола Илиев учредителния протокол.


Първите членове, които се присъединиха веднага след учредяването на клуба са и Живко Тодоров и Кирил Бъчваров – възпитаници на катедра „Финанси и кредит”. Част от представителите на „Алфи” бяха жури на студентската научна сесия, което бе първата проява на новоучредения клуб за портфейлни мениджъри.  

Алумни клубът ще организира подобни събития, ще работи по научни изследвания и проекти, а членовете му ще продължат да представят знанията си в тази област в различни научни форуми.