Алумни срещи проведоха Випуск’1982 и Випуск’1989 в Стопанска академия „Д. А. Ценов”

Възпитаници на Стопанска академия „Димитър А. Ценов” от различни специалности на Випуск’1982 отпразнуваха 40 години от дипломирането си с алумни среща в родната Алма Матер. В аулата на Свищовското висше училище своите колеги от випуска посрещна ректорът – проф. д-р Марияна Божинова. С особено вълнение тя приветства гостите и ги запозна с развитието и настоящото състояние на Академията. Споделената информация за успехите на родната Алма Матер предизвика гордост и бурни аплодисменти от страна на „ректорския” випуск.

В аулата присъстваха и алумни от Випуск’1989, които също проведоха своята традиционна другарска среща. Сред представителите на двата випуска бяха настоящи и бивши служители на Академията.

Пред всички гости, организаторът от Кариерния център – Димка Генчева, представи идеята на Алумни асоциацията на Свищовското висше училище и начините, по които възпитаниците могат да си сътрудничат с родната Алма Матер или да подпомагат настоящите студенти при тяхното обучение и кариерна реализация.

След официалната среща, гостите имаха възможност да посетят академичния музей, където разгледаха обновената по повод 85-годишнината на Академията експозиция и да се докоснат до вещи на Дарителя. В знак на признателност, Випуск’1982 поднесоха венец пред паметника на Димитър Ценов.


Своето отношение към срещата част от участниците показаха и чрез избрания „дрескод” – един от тях носеше баретата от студентските си години, а друг беше със специално изработена тениска със своя снимка от преди 40 години и надпис Випуск’1982.

Емоциите от срещата и от споделените спомени за студентските си години, гостите запечатаха в множество снимки в аулата и в академичния музей, пред емблематичната сграда на ректората, пред паметника на Дарителя и пред надписа „Аз обичам Стопанска академия „Д. А. Ценов”.