Български волейболен национал стана студент в Стопанска академия „Д. А. Ценов”


Един от най-перспективните ни състезатели по волейбол – Георги Петров, вече е студент в Стопанска академия „Димитър А. Ценов”. Волейболният национал, който играе на поста посрещач, изкара един сезон във френския Шомон, където треньор е бившият ни национален селекционер Силвано Пранди. От тази година талантливият ни волейболист ще продължи кариерата си в най-доброто волейболно първенство в света – италианското. В него Петров ще защитава цветовете на италианския елитен клуб Кионе Падуа. 
Георги Петров ще бъде студент-бакалавър в специалност „Финанси”. Волейболният национал сподели, че лично е проучил възможностите на българските университети за качествено, модерно и достъпно обучение, и оценява високо постиженията на Свищовската Алма матер в икономическото образование и ползването на електронните обучителни ресурси. 
 

Георги Петров получи студентската си книжка от ръководителя на катедра „Финанси и кредит” – проф. Стоян Проданов, който му пожела успех и на двата фронта – в италианската волейболна серия „А” и в първи курс на Стопанска академия „Д. А. Ценов”.