Банкови продукти с преференции за студенти представиха в Стопанска академия

Стопанска академия „Димитър А. Ценов” е сред големите академични центрове в страната, избрани от УниКредит Булбанк за реализиране на националната инициатива „Възможности за студентско финансиране и Escape room с Академична лига от UniCredit Bulbank”. В рамките на два дни свищовските студенти имаха възможност да тестват своята съобразителност в escape room - стая с логически задачи, с които трябваше да се справят за не повече от 15 мин. Всеки отговорил правилно получи поощрителна награда от банката, а освен това студентите имаха възможност да се снимат пред обособения щанд за презентации и с качените в социалните мрежи снимки, да спечелят още награди. Домакин и съорганизатор на проявата бе Академичния център за кариерно консултиране и връзки с обществеността при Стопанска академия.



Представяйки възможностите за студентско финансиране, експерти от банката поясниха, че има разработена продуктова линия „Академична лига”, създадена именно по инициатива на студенти от клубовете „Моята банка на бъдещето” съвместно с онлайн платформата Kosher.bg. Сред продуктите, разработени спрямо потребностите на студентите са овърдрафт срещу стипендия, кредит за заплащане на такси за обучение в България и чужбина, безконтактна дебитна карта.

В презентациите участваха и стажанти в банковия офис в Свищов, обучаващи се в ОКС „магистър” в Стопанска академия. Те споделиха, че практическото обучение, което получават по време на платения си стаж, им осигурява по-големи шансове за бъдещата им професионална реализация. В резултат на дългогодишното партньорство между банковата институция и Свищовското висше училище, част от стажантите са назначени на постоянна работа в местния офис.