Безплатно обучение по бойни изкуства за студентите от СА „Д. А. Ценов”

Студентите от Стопанска академия „Димитър А. Ценов” имат възможност да тренират бойни спортове безплатно под ръководство на Митко Божанов – старши треньор, който също е възпитаник на Свищовското висше училище. Школата на Божанов организира тренировки и подготовка за състезания по КИКБОКС, КИОКУШИН КАРАТЕ и МУАЙ ТАЙ – три от най-атрактивните бойни спортове. Освен участието в тренировки, за студентите безплатни ще бъдат също участие в лагери, семинари, състезания, в изпити за цветни колани, картотекиране като състезатели. Целта на старши треньора по бойни изкуства е да даде възможност на възпитаниците на Академията да се обучават в избрания от тях спорт с грижа за здравословен начин на живот и физическо развитие.
През изминалите години свищовски студенти – състезатели от школата на Божанов, донесоха много отличия от киокушин карате. През 2021 и 2022 година детско-юношеската школа също има забележителни упехи в спортовете: киокушин карате, кикбокс и муай тай (тайландски бокс). Освен треньор, Митко Божанов е и лицензиран спортен съдия по трите бойни спорта, а през 2023 г. му предстои да се дипломира като учител по „Физическо възпитание и спорт”.
За желаещите е осигурена напълно оборудвана спортна база за бойни спортове, която се намира в приземния етаж на УК „Алеко Константинов” гр. Свищов (ул. „33ти Свищовски полк” 67). Обучението ще се осъществява в понеделник, сряда и петък от 18:30 до 20:00 часа.
За контакти: 0886062355