Благотворителна кампания под надслов „Тази година усмивките ги подаряваме НИЕ”

Благотворителна кампания под надслов „Тази година усмивките ги подаряваме НИЕ” реализира за втори пореден път Студентски съвет при Стопанска академия „Димитър А. Ценов” – Свищов. Тазгодишната инициатива беше насочена в подкрепа на настанените в Дом за деца лишени от родителски грижи “Младен Антонов” с. Тотлебен, общ. Пордим, обл. Плевен. За свищовските студенти е традиция да организират дарителски кампании с цел подпомагане на социални домове в навечерието на светлите Великденски празници и за поредна година те отново участваха активно в осигуряването на важни за децата настанени в дома вещи.


След предварително проведени разговори с ръководството на дома, Студентски съвет, посредством сайта на Свищовското висше училище и поставени информационни афиши, разгласи, че настанените там деца са 19, на възраст от 9 до 18 години и се нуждаят от дрехи, обувки (ботуши), бельо, играчки (пъзели), принадлежности за лична хигиена, перилни и миещи препарати и други. В продължилата близо два месеца кампания се включиха голям брой студенти, преподаватели и служители на Академията, както и граждани на община Свищов. С помощта на всички откликнали на студентския апел, бяха набрани голямо количество от обявените необходими вещи (в т.ч.: хавлии, дрехи, спално бельо /олекотени завивки/, хранителни продукти и сладкиши). В допълнение, със средства на Студентски съвет са закупени и нови комплекти лично спално бельо за децата, чорапи, бельо, почистващи препарати и др.


Ден, преди Великденските празници, набраното дарение беше предоставено в Дома за деца “Младен Антонов” с транспорт, осигурен от Стопанската академия и предадено лично на директорката на дома –  г-жа Димитрина Иванова от двамата зам.-председатели на Студентски съвет – Цветелин Борисов и Емил Дачков, които бяха придружени от член на спортната комисия – Пламена Колева и студента Валентин Ангелов. Посрещането на представителите на Стопанска академия беше изключително приятелско, а домуващите деца и ръководството на дома приеха с горещи благодарности полученото дарение.