Благотворителна кампания „Тази година усмивките ги подаряваме НИЕ” реализира Студентски съвет при Стопанска академия

Благотворителна кампания под надслов „Тази година усмивките ги подаряваме НИЕ” реализира Студентски съвет при Стопанска академия „Димитър А. Ценов”. Тазгодишната инициатива беше насочена в подкрепа на Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания в гр. Павликени. За свищовските студенти е традиция да организират дарителски кампании с цел подпомагане на социални домове в навечерието на Коледа и тази година те отново участваха активно в осигуряването на важни за децата придобивки.

След предварително проведени разговори с ръководството на Центъра в гр. Павликени, Студентски съвет информира, че настанените там деца са около 30, на възраст от 9 до 20 години и се нуждаят от дрехи, обувки, ботуши, бельо, пъзели, играчки, принадлежности за лична хигиена, перилни и миещи препарати. В продължилата близо два месеца кампания се включиха много студенти, преподаватели и служители на Академията, и граждани на Свищов. С помощта на всички откликнали на студентския призив, бяха събрани голямо количество от обявените необходими неща, хавлии, олекотени завивки, спално бельо, хранителни продукти и много лакомства. Със средства на Студентски съвет са закупени и нови комплекти лично спално бельо за децата.


Дни преди Коледните празници събраните дарения бяха предоставени в Центъра с транспорт, осигурен от Академията и предадени на директора на дома – Ексения Михайлова от зам.-председателя на Студентски съвет – Цветелин Борисов и председателя на социално-битовата комисия – Борислав Боянов. Двамата докторанти от Студентския съвет присъстваха и на Коледно тържество с участието на настанените в Центъра деца и младежи.