Близо 2000 магистри се дипломират в Стопанска академия

В Стопанска академия „Димитър А. Ценов” започнаха официалните церемонии по връчване на дипломите на завършилите студенти образователно-квалификационна степен (ОКС) „магистър”. Близо 2000 са магистрите, които ще получат дипломите си до края на месец юни, облечени с официалните академични тоги и шапки.

На първата церемония удостоверенията си получиха около 500 успешно дипломирали се студенти от различни магистърски програми към спец. „Финанси”. Официално приветствие към тях от името на академичното ръководство отправи зам.-ректорът по бакалавърско и магистърско обучение – проф.д-р Любен Кирев.

Припомняйки част от признанията на Стопанска академия в национален и международен аспект, проф.Кирев изрази убеденост в успешната реализация и на новите магистри с оглед на постигнатите високи резултати при тяхната подготовка и обучение. Приветствие по повод дипломирането си, магистрите получиха и от доц.д-р Андрей Захариев – ръководител Катедра „Финанси и кредит”.

Пълните отличници получиха своите дипломи от зам.-ректора, а останалите свидетелства връчи директорът на Центъра за магистърско обучение (ЦМО) – доц. д-р Михаил Чиприянов.

Сред гостите на церемонията бяха зам.директорът на ЦМО – доц. д-р Пенка Шишманова, директорът на Образователен и кариерен център – гл. ас. Николай Нинов, ръководители на катедри. Като координатор на Асоциацията на възпитаниците на Стопанска академия „Д.А.Ценов”, гл. ас. Николай Нинов представи възможностите, които новите дипломирани магистри имат за бъдещи взаимодействия с родната Алма матер и поясни как желаещите могат да станат членове на „Алумни” асоциацията.

По традиция, официалната церемония по дипломирането на магистрите завърши с ритуалното хвърляне на академичните шапки пред сградата на ректората.

В дистанционна форма на обучение, която е все по-предпочитана на пазара на образователни услуги у нас, до момента в Стопанска академия са се дипломирали над 17 000 магистри. През м.август в свищовското висше училище ще стартира новия прием за обучение в ОКС „магистър”.