Четвъртокурсници от специалност "Публична администрация" посетиха областните администрации

Катедра „Стратегическо планиране“ към СА „Д. А. Ценов“ – Свищов организира през 2014 г. за пръв път национален конкурс „Най-добра администрация в България“ по проект, финансиран от държавната субсидия по Наредба 9 от 2003 г. на МОН. В последствие в Патентното ведомство беше регистрирана и търговската марка „Най-добра администрация“ с рег. №92214/17.11.2015, чиито права са собственост на проф. Борислав Борисов.
Конкурсът има за цел да се превърне в ежегоден форум с национално значение. Експертното жури извърши оценката по многокритериална оценка, съгласувана с Института по публична администрация към МС на Р. България, а резултатите от проведената класация бяха оповестени на специално организирано публично събитие.
През 2015 г. в проучването активно участват студенти от 4 курс на специалност „Публична администрация“, като по този начин водещата катедра „Стратегическо планиране“ осигурява връзката наука – практика. 


В периода 16 ноември – 04 декември 2015 г. бяха посетени и проучени 16 областни администрации. Студентите се запознаха с практиките по планиране, бюджетиране, финансовото управление и контрол, управление на собствеността, на информацията, на риска и други. По предварително разработен въпросник бяха изследвани различните области на политика на областните управи, като студентите изготвиха доклади за резултатите от своите проучвания.

Предстои материалите от проучването да бъдат предоставени за разглеждане от експертно жури, което да номинира лауреатите в Конкурса за 2015 г.
Екипът на катедра „Стратегическо планиране“ към „СА „Д. А. Ценов“ Свищов благодари на областните управители, които се отзоваха на поканата за участие в национален конкурс „Най-добра администрация в България“ за 2015 г. и осигуриха достъп на студентите до реална работна среда. Надяваме се на бъдещо ползотворно сътрудничество.