Членове на Алумни клуб „Академик Свищов - Киокушин Карате” са сред най-добрите спортисти на Община Свищов за 2012 г.

Алумни клуб „Академик Свищов - Киокушин Карате” обединява дипломираните възпитаници на Академията около популяризирането на японското бойно изкуство.
Основната част от трениращите  Киокушин карате в „Академик“ са студенти в СА. Най-опитните от тях приемат предизвикателството да се състезават за честта и името на свищовската Академия. През 2012 година възпитаниците на висшето училище в Свищов спечелиха общо шест медала в този боен стил карате. Студентите се завърнаха от състезанията с един златен, един сребърен и четири бронзови медала. Във възрастовата група на мъжете и жените в различните турнири през годината участваха общо 13 състезатели – възпитаници на СА „Д. А. Ценов“ – Свищов.
На базата на тези постижения, в класацията за „Най-добри спортисти на Община Свищов за 2012 г.“ от карате клуб „Академик“ попадна Емил Кръстев (завършил специалност „Финанси“, а в момента студент по редовна магистърска програма „Финансов мениджмънт“), който завоюва първо място и стана шампион при мъжете в кaтегория до 70 кг. в Националния турнир за “Купа Шумен” (1.12.2012 г.). Емил спечели  и трето място в турнира за Национална купа „Габрово“, проведена на 27.10.2012 г.

Място в престижната класация бе отредено и на Цветелина Недкова, студентка в ІV курс, спец. „Икономика на търговията“. Тя бе класирана заради постижението си от Национална купа „Шумен“ (1.12.2012 г.), по време на която достигна до второ място при жените - абсолютна категория.
Друг възпитаник на клуба - Александър Христов, получи награда за млад и перспективен състезател. На Открит международен турнир, провел се навръх Студентския празник (08.12.2012 г.) в София, той стана вице европейски шампион при юношите.
Отредена бе и награда за треньора на студентите – Митко Божанов, който има основен принос за постиженията и за развитието на този спорт в крайдунавския град. Той е дипломиран икономист от Стопанска академия „Д. А. Ценов” – Свищов и почетен председател на Алумни клуба на каратистите.