Чуждестранни студенти положиха изпитите си от първия семестър на магистърска програма „Финансов мениджмънт” на английски език

Чуждестранни студенти, обучаващи се на английски език в магистърска програма „Финансов мениджмънт” за неикономисти, редовна форма в Стопанска академия „Димитър А. Ценов” успешно положиха всички изпити от първата си сесия в Свищовското висше училище. Пионерният випуск на магистърска програма „Финансов мениджмънт” за неикономисти на английски език към катедра „Финанси и кредит” включва студенти от Република Турция. Това са Фуркан Ерчетин и Гамзе Север от гр. Измир и Хазал Чавуш, която е от гр. Бурса.

В рамките на сесията те положиха на английски език всички изпити от учебния план за първия семестър на обучението им. Той включваше дисциплините Икономикс (Микроикономика и Макроикономика), Основи на счетоводството, Финанси на фирмата, Техника на данъчното облагане и Персонални финанси. Представители на преподавателските екипи по посочените дисциплини споделиха, че изпитаните чуждестранни студенти са демонстрирали по време на семестъра и сесията висока мотивация и ниво на подготовка. През следващия семестър студентите от магистърска програма „Финансов мениджмънт” за неикономисти на английски език ще изучават дисциплините „Международни финанси”, „Финансов анализ”, „Инвестиции”, „Бюджет и бюджетна политика” и „Банково обслужване на икономическите агенти”.

Припомняме, че СА „Д. А. Ценов” предлага обучение по 42 магистърски програми във всички актуални области на икономиката, администрацията, управлението и туризма, от които 4 с обучение на английски, 1 по споразумение за двойна диплома и 4 съвместни програми с български университети. Приемът на документи за кандидатстване по текущия прием на студенти в ОКС „магистър” се осъществява дистанционно чрез системата за онлайн кандидатстване или във фронт офиса за обслужване на студенти в СА „Д. А. Ценов” – Свищов до 28.02.2023 г., а желаещите да се обучават в редовна форма по съвместните магистърски програми с УНСС могат да подават документи до 27.02.2023 г. Студентите в дистанционна форма могат да разсрочат плащането на семестриалните такси на две равни вноски. Подробна информация за Кандидатстудентска кампания ’2023 и начините за кандидатстване в ОКС „магистър” е публикувана на сайта на Академията на адрес http://www.uni-svishtov.bg/kskm.