Cтипендии на френското правителство 2022

Стипендиите на френското правителство (BGF) се отпускат всяка година от Френския институт в България, който е изградил система от правила, валидни за всички кандидати. Подборът е подчинен на приоритети, определени по взаимно съгласие от комисия, съставена от френски и български специалисти.

Френският институт в България откри своята кампания „Cтипендии на френското правителство“ за 2022 година. Стипендиите се предоставят за дипломантски програми на френски и на английски език на нива бакалавър (L1), магистратура (M2), докторантура под двойно научно ръководство (cotutelle), докторантура под съвместно научно ръководство (codirection internationale) както и за научен престой на високо ниво. Те включват месечна издръжка на живот, такса за записване в университета, медицинска осигуровка, поемане на други допълнителни разходи и други услуги (например намиране на жилище).

Допълнителна информация за видовете стипендии, сроковете и необходимите документи, може да намерите в сайта на Френския институт в България https://institutfrancais.bg/stipendii-na-frenskoto-pravitelstvo/.

За контакт:
bissera.kolarova@institutfrancais.bg
Тел : +359 2 937 79 64