ДЕЛЕГАЦИЯ ОТ СТОПАНСКА АКАДЕМИЯ БЕШЕ ГОСТ НА ГОДИШНИЯ СЕМИНАР НА МУСАЛА ИНШУРЪНС БРОКЕР

В периода 23 – 25 юни в Астория Гранд Хотел, София се проведе годишният семинар на един от основните партньори на Стопанската академия – „Мусала Иншурънс Брокер“. Гости на събитието, на което присъстваха повече от 200 служители на брокера, бяха зам.-ректорът доц. д-р Румен Ерусалимов, ръководителят и научният секретар на катедра „Застраховане и социално дело“ – доц. д-р Венцислав Василев и гл. ас. д-р Анелия Панева.

Официален гост на семинара беше „Алианц България Холдинг“, представляван от мениджърския си екип, начело с главния изпълнителен директор Йоанис Коцианос. В рамките на форума мажоритарният собственик Николай Чернев и оперативното ръководство на брокера (Ваня Дамянова и Димитър Смиленов) отчетоха резултатите от изминалата година, а представителите на Алианц презентираха дейността на компаниите в рамките на холдига (застрахователно дружество – общо застраховане; животозастрахователно дружество; пенсионноосигурително дружество; търговска банка; лизингова компания) и възможностите за сътрудничество с „Мусала Иншурънс Брокер“. С презентации участваха още Луис Антонио Ибанес – портфолио менижджър на презастрахователното дружество Rokstone Underwriting и Паскуале Фалцарано – главен изпълнителен директор на Grupo Falzarano, водеща италианска застрахователна организация специализирана в гаранционното застраховане.

При официалното откриване, доц. Ерусалимов приветства участниците на форума от името на Ректора и академичното ръководство на Стопанската академия. „Чест прави на ръководството на „Мусала Иншурънс Брокер“, че не руши, а изгражда мостове между застрахователната теория и практика и освен предоставяните стипендии и платени стажове за изявени студенти от специалност ЗСД, насърчава своите служители да се възползват от предоставяните от академията възможности за обучение. Радвам се да видя толкова много наши възпитаници във вашите редици и каня всички служители на брокера да повишат своите знания и компетенции посредством предлаганите от Стопанска академия: бакалавърски специалности, магистърски програми, специализации за следдипломно и професионално обучение“.
Доц. Ерусалимов се обърна и към официалния гост на събитието „Алианц България Холдинг“ като заяви, че се чувства удовлетворен от факта, че двама от лекторите на форума, част от мениджърския екип на Алианц, до скоро са били студенти в специалност „Застраховане и социално дело“ на СА „Д. А. Ценов“. „Няма по-голямо удовлетворение за един академичен преподавател от това да види своите възпитаници успешно реализирани“ – подчерта доц. Ерусалимов.
В края на форума бяха отличени най-добре представилите се структури и служители на брокера. Водещ на церемонията по награждаването беше известният наш шоумен Димитър Рачков, а наградите бяха обявени лично от голямата звезда на българския и световен футбол Христо Стоичков, който е и кръстник на най-новия застрахователен продукт ХЕТТРИК, разработен и предлаган от партньорите на Стопанската академия – ЗЕАД „Булстрад Виена Иншурънс Груп“ и „Мусала Иншурънс Брокер“. Христо Стоичков обяви, че служителят продал най-много застраховки ХЕТТРИК  през 2023 година, ще има възможността да вечеря с него в Барселона.

Форумът завърши с фирмено парти, организирано с много вкус и стил. На него представителите на Стопанската академия  обсъдиха възможности за бъдещи съвместни проекти както с домакините от „Мусала Иншурънс Брокер“, така и с мениджърския екип на официалния гост на събитието „Алианц България Холдинг“.