Десето издание на „Национални дни на кариерата” ще се проведе в Стопанска академия „Димитър А. Ценов”

Десето издание на най-големия форум в България за студентски стаж и кариера – „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот” ще се проведе в Стопанска академия „Димитър А. Ценов” на 27 март 2017 г. Програмата за юбилейното за свищовската академия издание представиха на пресконференция Светлозар Петров, управител на JobTiger – компанията за комплексни HR услуги, организатор на националния форум и гл. ас. д-р Радосвета Кръстева-Христова, главен координатор на Академичния център за кариерно консултиране и връзки с обществеността.

„Форумът е най-голямото и значимо кариерно изложение в България от 16 години. За това има заслуга и фактът, че се организира не на база университети, а на база академични градове. Това дава по-добра възможност на млади специалисти от различни висши учебни заведения да се срещнат с множество утвърдени и доказани работодатели на едно място, същевременно позволявайки на компаниите с едно участие да се свържат с хиляди амбициозни студенти и експерти, които търсят сериозна кариерна реализация”, поясни пред медиите Светлозар Петров. Той подчерта, че през годините в изложението са участвали над 206 000 млади хора и над 1000 компании. Повече от 38 000 от посетилите форума студенти са стартирали стаж или кариера. Коментирайки ползите за студентите, които участват в изложението, Светлозар Петров поясни, че обикновено един от шест си намира търсената заетост. Освен това, младите хора имат възможност да си сверят часовника, като разберат какво едни от най-добрите компании изискват и да се запознаят с пазара на труда – кои фирми какви позиции предлагат.

Главният координатор на Академичния кариерен център обяви, че форумът в Стопанска академия ще бъде официално открит в 10:00 часа в клуб „Салве” и ще продължи до 15:00 часа. Тази година, освен студентите, за участие са поканени и всички зрелостници от свищовските средни училища. Посетителите ще могат да се срещнат с ръководители и представители на 20 компании, сред които са Нестле България – генерален спонсор на форума, Coca Cola, Happy, банкови институции и др. Радосвета Кръстева-Христова информира още, че в рамките на Националните дни на кариерата, на 27.03.2017 г. в Стопанска академия. ще се проведе и майсторски клас с експерт от практиката – директор „Човешки ресурси” на верига ресторанти, пред студентите от специалност „Икономика на туризма” по дисциплината „Франчайзинг в туризма”.