Докторанти-финансисти с участие в престижна научна конференция в Полша

Представителите на СА „Димитър А. Ценов“ – Свищов от катедра „Финанси и кредит“ доц. д-р Пламен Пътев, докт. Калоян Петков и докт. Никола Илиев взеха участие в международна научна конференция по иконометрия „FindEcon’2016”, организирана от департамента по „Иконометрия: при университета в Лодз, Полша. 
Конференцията привлече участници от 6 държави и 20 институции и университети, вкл. Полската академия на науката и Европейската централна банка. Тематичното направление на конференцията „Прогнозирането във финансовите пазари и вземане на решения в икономиката“ бе фокусирано върху научни изследвания по финанси, статистика и иконометрия. Организаторите предоставят възможността докладите да бъдат доразвити в научни статии и предложени за публикуване в индексирана научна периодика.



Тримата участници от Стопанска академия представиха разработка на тема „CAPM versus RAM. Application of multifactor models in active portfolio management“. Изследването е продължение на научната разработка на тема “Risk Attribution Model in East Asian Markets”, представена от същия екип на международната конференция World Finance and Banking Symposium 2015, проведена в Ханой, Виетнам. 
В рамките на участието си в конференцията свищовските представители връчиха дарение за библиотеката в Университета в Лодз от специализирана научна литература на автори от катедра „Финанси и кредит”. Участието в конференцията на двамата докторанти е осъществено с финансовата подкрепа на Стопанска академия „Димитър А. Ценов”, с цел осигуряване на международна среда за изява на млади научни работници.