Доцент Любка Илиева участва в оценяването на готовността за международна акредитация на Тверския държавен университет в Русия

В периода 03-10 декември 2021 г. доцент Любка Илиева от Свищовската академия участва в експертна група към асоциацията за сертифициране „Руски регистър“ по процедура за външна независима оценка на готовността за международна акредитация на Тверския държавен университет в Руската федерация. В групата, която ще извърши оценката, e формирана от 17 експерти, от които 8 са с международен статут. Доцент Любка Илиева е поканена да участва в процедурата в качеството си на специалист в областта на туризма и като регистриран одитор по стандарта ISO 9001 в International Register of Certificated Auditors (IRCA). В рамките на проверката експертната група ще анализира качеството на обучението в Тверския държавен университет и съответствието му с изискванията на международните нормативни изисквания и европейските стандарти ESG.

Асоциация за сертифициране "Руски регистър" е най-голямата международно призната руска сертифицираща организация, която от 18 години развива дейност в областта на  сертифицирането и експертните оценки за съответствието във всички отрасли на икономиката и обществения живот. Клиенти на „Руски регистър“ са над 6000 организации от Русия и множество други държави, включително компании като Газпром, Роснефт, Роснергоатом, Руски железници, КАМАЗ, Международното летище Шереметиево и други.