Експерти от СА „Д.А. Ценов“ – Свищов взеха участие в изложение на университетите и колежите в България

На 25.01.2023г. в рамките на планираните от Младежки общински съвет – гр. Казанлък кандидат-студентски форуми бе проведена обществена инициатива свързана със запознаване на ученици от средни училища с възможностите за продължаващо обучение и своевременно професионално израстване. На форума с авторитетно участие, което предизвика солиден интерес сред бъдещите кандидат-студенти се представи екипът на Стопанска академия „Димитър Апостолов Ценов“ – Свищов.

Амбицията на професионалния колегиум в хрониката от опредметени през събитиен календар академични форуми за пореден път показа, че само на базата на ясно разписани и последователно изпълнени отговорни стъпки в информирането и ориентацията на бъдещите кандидат-студенти академичното съсловие е в състояние да намери продуктивен ресурс от нова интелектуална сила, която не само да гарантира, но и да подчертае стандарта за ефективна и конкурентна икономика.


Поставеният от Младежкия общински съвет форум бе насърчен от институционалното представителство на ръководителя на отдел Бакалавърско обучение при Стопанска академия  – г-жа Галя Божкова и д-р Пламен Петров – Организатор образователен маркетинг. Те затвърдиха успешния ракурс на установеното академично мероприятие като своеобразен генератор на креативни идеи за подпомагане на младежката диаспора в резонния избор за припознаване на свищовската Алма матер в качеството й на естествен фундамент за натрупани и развити знания с широка конвертируемост в сложната палитра на пазара на труда.