Факултативното обучение в Стопанска академия с нови възможности за допълнителна професионална квалификация

Центърът за следдипломно и факултативно обучение (ЦСФО) към Стопанска академия „Димитър А. Ценов” разработи нови специализации за предстоящата учебна 2013-2014 г. Студенти от II-ри, III-ти и IV-ти курс (редовно и задочно обучение) от икономически и неикономически специалности на Стопанска академия и други висши училища в страната могат да кандидатстват за допълнителна професионална квалификация.

Базирайки се на един от основните инструменти за реализиране целите на Стратегия „Европа 2020” и създаване на интелигентна, устойчива и приобщаваща икономика, какъвто инструмент е концепцията за учене през целия живот, сектор „Факултативно обучение” предоставя възможност на студентите да избират между 16 специализации през следващата учебна година. За първи път факултативно обучение ще бъде организирано по три от тях – Бизнесът - нормативни правила и процедури”, „Управление на териториалните системи” и Организация и управление на природозащитната дейност”. Сред специализациите, по които до момента се организира факултативно обучение, съобразно личните интереси и възможностите на студентите са Международен бизнес и предприемачество”, Финансово разузнаване”, Независим финансов одит”, Организация и управление на туризма”, Психология в управлението”, Съдебни експертизи”, Корпоративен PR”, „Банков контрол”, Борсово посредничество и агентиране”, Валутен, митнически контрол и данъчен контрол”.

Продължителността на обучението е 4 семестъра. Успешно завършилите получават „Свидетелство за професионална квалификация” в съответствие със Закона за висшето образование.
Документи за кандидатстване в задочна форма на обучение се приемат до 4-ти октомври на текущата година, а за редовно обучение – до 26-ти октомври.