Финансист от Стопанска академия отново най-добър трейдър сред български и чуждестранни студенти

Студенти от Стопанска академия „Димитър А. Ценов” бяха сред одобрените за обучение от „Фрии Трейдърс” –компания, специализирана в прогнозиране на бъдещи движения на цените при различни финансови инструменти. В двуседмичния стаж, осигурен от компанията, участваха общо около 20 студенти от Стопанска академия, УНСС и чуждестранни висши училища.  

По време на обучението бе проведен курс по технически анализ, в който се придобиват необходимите знания и умения за анализ на различни финансови инструменти. Студентите имаха възможност да работят с високо мотивиран екип от специалисти и да черпят знания от дългогодишни и опитни трейдъри. За стажантите бе осигурено посещение при инвестиционен посредник, при което те виждат какво на практика се случва от другата страна на компютъра им докато търгуват на финансовите пазари. В обучението бе включено и посещение на голф игрище с кратък курс по голф (тийм билдинг).


За да приложи на практика придобитите знания и умения в областта на инвестициите и търговията на финансовите пазари, всеки стажант получи реална учебна сметка с 300$, като печалбата до 100%, реализирана в рамките на един месец, остава за него. По информация от обучаващата трейдърска компания, такъв успех е постигнал единствено Егрин Азис – четвъртокурсник в Стопанска академия, спец. „Финанси”. Освен, че удвоява учебната си сметка, продължавайки да практикува знанията от обучението, свищовският финансист по-късно удвоява и реалната си сметка, в която вече има над 600$. Идеята му е да използва спечелените пари за обучение.

„Двуседмичният ми стаж, проведен в офиса на компанията беше наистина много полезен за мен. Обученията бяха много интересни и практически насочени. Участвах в качествения анализ на финансови данни, коментирахме графики, визуализиращи финансови тенденции. Имахме приятелски отношения с лекторите и винаги можехме свободно да задаваме въпроси за това, което не ни беше ясно. Много съм доволен от начина на преподаване и препоръчвам на всички колеги, проявяващи интерес към търговията на финансовите пазари, да не пропускат тази уникална възможност да бъдат стажанти във „Фрии Трейдърс” – коментира след завръщането си Ергин Азис. Той участва в обучението заедно с още трима студенти от Стопанска академия – четвъртокурсниците Боряна Антонова спец. „Финанси” и Ростислав Димитров, спец. „Маркетинг”, и Мерлин Сами от магистърска програма „Международен бизнес и мениджмънт”.

Удовлетвореност от участието си в това обучение изрази и Мерилин, реализирала печалба от 200$. „Щом човек като мен, започнал от нулата е реализирал печалба, това означава, че обучаващият екип се е справил  много  добре” – коментира Мерлин.

Според свищовските студенти, участвали в обучението, придобитите знания и умения по време на стажа могат да се използват при работа в банки, застрахователни дружества, финансови къщи, като инвестиционни посредници и дори за лични нужди.