Финансист от Стопанска академия спечели стипендия на Фондация „Еврика”

Студент от Стопанска академия „Димитър А. Ценов” е сред избраните стипендианти на фондация „Еврика” за учебната 2015-2016 г. Четвъртокурсникът Антонио Дичев от спец „Финанси” е определен за именна стипендия в размер на 2000 лв. в област „Икономика” на името на акад. Евгени Матеев.
 
Фондация „Еврика” за тринадесета поредна година ще връчи именни стипендии в 10 области на науката, като право да кандидатстват имаха студенти, завършили най-малко II курс от обучението си с успех по учебни години, не по-малко от много добър (5,00). В първия етап на конкурса кандидатите представиха есе на тема „Моето бъдеще на специалист – мечти, планове и реалност” и документи, удостоверяващи участие и класиране в национални и международни конкурси, олимпиади и конференции, публикации в научни издания или други постижения на кандидата в овладяването на съответните науки. Най-добрите кандидати по документи бяха поканени на среща-разговор със специализирано жури, което окончателно се произнесе за съответните носители на десетте именни стипендии.

Свищовският студент, определен за стипендия в областта на икономиката, впечатли журито с изразената си в есето категоричност, че мечтае за кариера в областта на банковото дело и финансите в България. „Реалността ми е в България и ме провокира и амбицира да бъда още по-активен и целеустремен по пътя към бъдещето си на специалист”, заявява в разработката си Антонио. Той споделя, че първите стъпки за превръщането на мечтата му в цел са били в посока не само овладяване на теоретичните знания в Стопанска академия, но и придобиване на практически умения чрез реализираните стажантски програми и практики в банкови институции. През първите три години на обучение, Антонио Дичев постиха среден успех 5.90, а освен показва и много активна извънаудиторна заетост – има множество научни разработки в сферата на банковото дело и финансите, участия в студентски сесии и конференции, престижни награди от национални и местни форуми с конкурсен характер. Спечелената стипендия на фондация „Еврика”, свищовският студент ще инвестира отново в своето образование.