Финансова подкрепа за студенти първокурсници в неравностойно положение


Уважаеми колеги!
Определени са условията и редът за получаване на финансова подкрепа по инициативата на държавния глава „Подкрепи една мечта“ за 2015 г.

До 20.10.2015 год. в сградата на Администрацията на президента или по пощенски път на адрес: Администрация на президента, за инициативата „Подкрепи една мечта”, гр. София 1123, бул. „Дондуков” 2 ще се приемат документи за еднократна подкрепа на младежи в неравностойно положение, за да продължат образованието си след завършено средно образование. В обхвата на целевата група за подпомагане по инициативата попадат младежи, които напускат през 2015 год. специализирана институция за деца, център за настаняване от семеен тип, защитено жилище или приемно семейство или завършили средно общообразователно училище за деца с нарушено зрение, деца с увреден слух, интернат /ВУИ/ или социално-педагогически интернат /СПИ/.

Необходимо е кандидатите да представят и удостоверение от Дирекция „Социално подпомагане” /приложен образец/, че отговарят на условията за подпомагане  по чл. 9 от Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане или копие от документ, удостоверяващ трайно намалена работоспособност.

Зa контакти и допълнителна информация:  
Правила и условия за получаване на еднократна финансова помощ.
Приложение №1 (Удостоверение).
Тел.  02/99 39 174
Лилия Василева – e-mail; L.Vasileva@prezident.bg
Ася Чолашка – e-mail; A.Cholashka@prezident.bg