Гъвкавите схеми при магистърско обучение привличат все повече студентите в Стопанска академия

Все по-гъвкави схеми при обучението в образователно-квалификационна степен „магистър” въвежда Стопанска академия „Димитър А. Ценов” в отговор на съвременните предизвикателства и търсене от страна на студентите. Постоянното усъвършенстване на услугите и моделирането на гъвкави схеми включват не само нови магистърски програми и актуализиране на учебни дисциплини, но и опции като съкратен срок на обучение и обучение по индивидуален график.


Друго важно предимство е възможността за онлайн защита на дипломната работа чрез видео конферентна връзка. „Магистърските програми на Стопанска академия неслучайно са един от лидерите на пазара на образователни услуги у нас” – коментира директорът на центровете за магистърско и за дистанционно обучение в Свищов – доц. д-р Михаил Чиприянов, по повод стартиралия мартенски прием. Портфолиото от предлаганите програми за обучение в ОКС „магистър” в редовна и дистанционна форми включва над 110 престижни магистърски програми в сферата на икономиката, администрацията и управлението. По думите на доц. Чиприянов, различните възможности, предоставяни за студентите чрез нововъведенията са и причина за повишаващия се в последно време интерес към редовната форма на обучение.

Стопанска академия използва собствена интернет платформа за обучение в различните магистърски програми, която е многократно отличавана, като паралелно с обучението си, студентите могат да практикуват и научно-изследователска дейност. Модерната материална база допълнително подпомага не само редовните, но и дистанционните магистри, които по време на консултации ползват конферентни, мултимедийни и компютърни зали със специализиран софтуер. Успоредно с това, в зависимост от успеваемостта, редовните магистри имат право да получават евро стипендии и стипендии за постигнат висок успех. Същевременно Стопанска академия дава възможност на студентите в редовна форма да се включват в летни младежки и студентски програми (бригади) във Великобритания, САЩ и др. страни с цел подобряване на езиковите умения, осъществяване на културен обмен и спечелване на доходи. Чрез стартиралия през 1999 г. иновативен проект на Свищовското висше училище за дистанционно обучение, до момента в тази форма са приети повече от 23 000 студенти, а регистрираните логвания са от всички континенти на света.


За настоящия прием, срокът за кандидатстване е до 14-ти март 2015 г. Приемът се реализира както за редовно обучение на икономисти, финансирано от обучаващите се, така и за дистанционно обучение. За дистанционна форма могат да кандидатстват не само придобилите ОКС „бакалавър” или „професионален бакалавър” по професионални направления „Икономика” или „Администрация и управление”, но и неикономисти, притежаващи ОКС „бакалавър” или „магистър” от други висши училища. Продължителността на обучението за икономисти с ОКС „бакалавър” е три семестъра, за завършилите ОКС „професионален бакалавър” е пет семестъра, а за неикономисти (второ висше) е шест семестъра. Атрактивните семестриални такси, които остават непроменени и за настоящия прием, включват всички необходими учебно-методически материали и електронни ресурси.

Образователното портфолио на магистърските програми в Стопанска академия по професионални направления и специалности, както и друга актуална информация относно условията за прием м. март 2015г., се публикуват на сайта на Свищовското висше училище www.uni-svishtov.bg.