Годишна стипендия на името на проф. д.ф.н. Кръстьо Петков

Уважаеми колеги,
информираме Ви, че в памет на проф. д.ф.н. Кръстьо Петков, президент на КНСБ от 1990 до 1997 г., Конфедерацията на независимите синдикати в България учредява годишна стипендия на негово име.

Стипендията е еднократна в размер на 2 000 лв., присъжда се на един участник в конкурса и е предназначена за млади учени в областта на икономиката на труда и социалните науки от всички университети и висши училища в страната, както и от институтите на БАН.

До конкурса се допускат докторанти и студенти/специализанти по магистърски програми (след завършена бакалавърска степен), на възраст до 35 години.

Конкурсът се провежда чрез конкурсна разработка, която се оценява от научно жури. Темата на конкурса за 2017 година е: „Нови системи на заплащане и стимулиране на труда: механизми на насърчаване на мотивацията за труд, производителността на труда и обвързването им с благосъстоянието на работното място: анализ на ситуации в България“.
Предложения за участие в конкурса за 2017 година се подават до 15.10.2017 г. на електронна поща: eribarova@citub.net, ltomev@citub.net, с копия до bkaradimova@citub.net, dalexieva@citub.net.

Разработката се предава не по-късно от 10.12.2017 г., в електронен формат, на посочените вече електронни адреси.

Повече информация за конкурса: ТУК

Критериите за оценка и съставът на научното жури са посочени в
ПРИЛОЖЕНИЕ № 1 и ПРИЛОЖЕНИЕ № 2.

Срок за оценка от научното жури и определяне на победителя: 05.02.2018 г.

Наградата се връчва на 17-18 февруари 2018 г., на тържеството за годишнината на КНСБ.