Грамота за СА "Д.А.Ценов"

 На 30 и 31 март 2012 година, Професионална гимназия по лека промишленост и икономика „Атанас Буров” – град Горна Оряховица, бе домакин на Национално състезание по счетоводство. В надпреварата се включиха и мериха сили общо двадесет участника от елитни гимназии от цялата страна - София, Пловдив, Варна, Плевен, Ямбол, Русе, Стара Загора, Добрич,Кърджали, Силистра, Смолян, Монтана, Свиленград, Хасково, Дряново, Разград, Червен бряг и Генерал Тошево.



В контекстът на дългогодишно развиваните отношения и във връзка с действащия договор за партньорство между Стопанска академия „Димитър А. Ценов” – Свищов и Професионална гимназия по лека промишленост и икономика „Атанас Буров” – Горна Оряховица бе приета покана за участие на висшето училище в състоялия се форум. Представител на нашата Алма Матер бе доц. д-р Станислав Александров, който се изяви в ролята на университетски преподавател, специалист в областта на „Счетоводната отчетност” и официален гост, натоварен с отговорната задача да награди номинираните участници. Победителите – Гергана Шопова /НТГ Пловдив/, Йолита Добрева /ТГ „Княз Симеон Търновски” Стара Загора/ и Иван Сарафски /ПГИМ Пазарджик/ бяха приятно сюрпризирани от връчените награди от името на Стопанската академия и персонална покана да се влеят в редиците на бъдещите ни първокурсници, което направи победата им още по-радостна.



В рамките на състезанието, Стопанска академия „Димитър А. Ценов” – Свищов получи грамота от председателя на комисията г-н Димитър Начев /Министерство на образованието, младежта и науката/ за приноса и активната роля на висшето училище при осъществяване на мероприятието – още едно доказателство за добре свършена работа.