Информационна среща се проведе в Стопанска академия за състезателите на ОФК „Академик” по повод КСК 2018


Информационна среща се проведе в Стопанска академия за състезателите на Общински футболен клуб „Академик” – Свищов по повод Кандидатстудентска кампания 2018. Повод за срещата, инициирана от ст.преп. д-р Асен Атанасов – ВрИД ръководител на катедра „Физическо възпитание и спорт”, бе проявен интерес от страна на футболистите към възможностите за обучение в свищовското висше училище. В аулата на Академията гостите бяха посрещнати и приветствани от гл. ас. д-р Юлиян Господинов – координатор в Академичен център за кариерно консултиране и връзки с обществеността, и доц. д-р Иван Андреев – финансов директор на Стопанска академия и преподавател към катедра „Счетоводна отчетност”.



От страна на домакините бе представена информация относно начините за кандидатстване, възможностите за избор на специалност и форма на обучение в ОКС „бакалавър” и ОКС „магистър”, семестриални такси. Разяснено им беше какви социални придобивки имат свищовските студенти и какви възможности за професионална реализация имат възпитаниците на Стопанска академия с признатата диплома в Европейския съюз, САЩ и Канада. По време на срещата гостите научиха как могат да съчетаят двете възможности, които им осигурява свищовското висше училище – едновременно да получат висококачествено обучение в избраната специалност и да практикуват любимия си спорт чрез участие в представителния футболен отбор на Стопанска академия и в студентските футболни шампионати.



Като любител на футбола, доц.Андреев припомни за високите постижения на свищовските студенти в Националните университетски шампионати по футбол през годините и даде множество примери за успешна кариерна реализация на възпитаници на Стопанска академия, които са били част от представителните студентски футболни отбори.