Информационни дни за първокурсници организира Стопанска академия

Информационни дни за първокурсниците в редовна форма на обучение организира Стопанска академия „Димитър А. Ценов”. Новоприетите студенти бяха посрещнати от деканите на четирите факултета, както и от ръководителите и членовете на катедрите, водещи съответните специалности.


През първите два дни от своето обучение в Свищовското висше училище студентите имаха възможност да научат от деканите как е организиран учебния процес, как ще протичат лекциите и семинарните занятия като част от аудиторната заетост, какви са техните права и задължения. При срещите си с ръководителите на катедри първокурсниците получиха информация за профила на избраната от тях специалност, учебните програми и възможностите за реализация. На специална среща, пред новоприетите студенти бяха представени и студентските организации в Стопанска академия – Студентски съвет и AIESEC.

Първокурсниците участваха в дискусионна среща, проведена в рамките на националната кампания „Академия икономика”, която се реализира по инициатива на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България. По време на срещата, желаещите студенти се регистрираха за участие в проекта на КРИБ, насочен към мотивиране на младите хора за успешен старт и кариерно развитие в българските компании.  


В рамките на информационните дни първокурсниците имаха възможност да научат какви услуги могат да ползват и към кого да се обърнат. Представени им бяха академичната библиотека, компютърния център, международния отдел, центровете за професионално, следдипломно и факултативно обучение, академичния център за кариерно консултиране, отдел „Студентска политика”, студентския дом на културата, катедра “Физическо възпитание и спорт” и други административни звена в Академията. От проведените срещи и неформални разговори, първокурсниците получиха информация и интересни идеи за приятно прекарване на свободното си време.