Информационни срещи запознаха задочните студенти в Свищов с Правилника за организацията на учебния процес

Информационни срещи със студенти от втори и четвърти курс, обучаващи се в задочна форма по различните специалности, проведе ръководството на Стопанска академия „Димитър А. Ценов”. Срещите традиционно се проведоха в началото на очните занятия на новата учебна 2020-2021 година. Задочните студенти от втори курс приветства деканът на факултет „Финанси” – проф. д-р Андрей Захариев, а четвъртокурсниците бяха посрещнати в аулата на родната Алма матер от декана на факултет „Мениджмънт и маркетинг” – проф. д-р Маргарита Богданова.

Информационните срещи се проведоха с цел разясняване на новите моменти в актуализирания Правилник за организацията на учебния процес в свищовското висше училище. Деканите разясниха режима за заверка на семестър, явяване на неположен от предходен семестър изпит, възможности за обучение по втора специалност. Студентите получиха информация за това, как могат да се възползват от електронната платформа за обучение на Академията, чрез която да имат на разположение ресурси като видео лекции, учебници и презентации в електронен вариан. Проф. Богданова и проф. Захариев поясниха, че европейското дипломно приложение, което получават свищовските студенти заедно с дипломата си за ОКС „бакалавър”, им дава право за трудова реализация в целия Европейски съюз.

В срещите участва и доц. д-р Христо Сирашки – директор на Център за професионално обучение и Център за следдипломно и факултативно обучение. Той запозна студентите с възможностите за обучение, които им предоставят двата центъра към Стопанската академия. Представяйки различните езикови курсове, обучение по специалност „Икономическа педагогика”, курсове за професионална квалификация и други, доц. Сирашки поясни, че обученията се провеждат в индивидуална, групова и дистанционна форма.

В рамките на проведените срещи, студентите бяха запознати и с възможностите за участие в проект „Студентски практики”, които им представи гл. ас. д-р Юлиян Господинов – координатор „Образователен маркетинг” към Академичен център за кариерно консултиране и връзки с обществеността.
Академичното ръководство на Свищовското висше училище организира информационни срещи в началото на очните занятия и за първи и трети курс в задочна форма на обучение. Срещата с първокурсниците е предвидена за 14 септември, а с третокурсниците – за 15 септември 2020 г. от 11:00 ч. в ауд.1, Ректорат.