Изисквания и възможности за работа и студентски стажове в хотел Hilton представиха в Стопанска академия


Информационна среща с директор „Човешки ресурси и обучения” в Double tree by Hilton hotels – Златни пясъци, организира за свищовските студенти катедра „Икономика и управление на туризма” при Стопанска академия. Гост-лекторът, Марияна Петкова запозна присъстващите студенти от различни курсове и специалности с изискванията и  възможностите за работа и студентски стажове. Тя представи развитието на хотела, структура, оперативна среда, вътрешна политика за работа и  основния поток туристи. 



Говорейки за развитието на новите кадри, Марияна Петкова поясни, че студенти и завършващи, които стартират кариера във веригата, в България или чужбина, могат да участват в обучения в Hilton – училище. 
Директорът на „Човешки ресурси и обучения” посочи пред свищовските студенти и конкретни работни позиции, за които могат да кандидатстват в Double tree by Hilton hotels – Златни пясъци. Сред обявените позиции са мениджър продажби, мениджър маркетинг, администратори, асистент мениджъри и др. В дискусията стана ясно и какво ниво на владеене на английски език трябва да имат кандидатстващите за работа или стаж.



Студентите научиха какви програми за опазване на околната среда реализират служителите на хотела, и как приобщават гостите към подобни инициативи.