Кандидатстудентска борса под надслов „Избирам да уча и остана в България“ се проведе в Плевен

На 17 и 18.03.2023г. в рамките на актуализираната стратегия за управление на Алма матер – Свищов под ръководството на проф. д-р Марияна Божинова – ректор на Стопанска академия и инициираната програма за навременна подготовка на заложената кандидат-студентска кампания, висшия университетски център взе участие в най-голямата кандидатстудентска борса в Северна България, организирана от Община Плевен. Събитието осигурило висока представителна квота в състава на 32 висши учебни заведения бе открито от заместник кмета г-н Милен Яков, възпитаник на Свищовското учебно заведение и директора дирекция „Хуманитарни дейности“ – г-жа Стефка Григорова.

В условията на представените информационни щандове за популяризиране портфолиото от обучителни програми с експертен профил в хода на разяснителната кампания за реда, технологията и начините на участие в актуалния план-прием, институционална подкрепа декларира заместник ректора по студентска политика и продължаващо обучение доц. д-р Румен Ерусалимов. Той подчерта пред многобройната аудитория от бъдещи кандидат-студенти, че само с реализация на устойчиви професионални компетенции в сферата на икономическото дело, финансите и застрахователна дейност, бъдещите кадри биха могли след предприемане на информиран избор за приобщаване към образователните програми на Стопанска академия да утвърдят своята предприемаческа инициатива във функцията на аванпост за подобряване на стандарта на обществено-икономически живот в страната.

Моделираната от него насока за нови професионални компетенции, които да създадат в младото поколение ентусиазма за реформа и намирането на правилен подход в обогатяване на  социалния и бизнес климат бе допълнена от представителите на  партньорските екипа на две от водещите в рамките на академията административни звена - г-жа Галя Божкова, ръководител отдел Бакалавърско обучение и д-р Пламен Петров, организатор образователен маркетинг към Кариерен център - Свищов, които изразиха своята надежда, че слоганът на официалния форум „Избирам да уча и остана в България“ е онзи идеен постулат определящ пътя и знанията на новото поколение експерт икономисти в мисията за превръщане на тяхната страна в силен стопански център с позитивен международен имидж в обединена Европа.