Кариерен форум "Моята банка на бъдещето"

 На 25 април 2012 г. (сряда) от 10:45 ч. до 12:15 ч. в аудитория Проф. Д. Бъров (ауд. 1.), „Образователния и кариерен център” при СА „Д. А. Ценов” – Свищов в партньорство с UniCredit Bulbank и JobTiger проведе кариерен форум на тема: ”Моята банка на бъдещето”.

Гости на форума бяха: проф. д-р Любен Кирев /зам.-ректор „Бакалавърско и магистърско обучение/, гл. ас. Николай Нинов /директор на „Образователeн и кариерен център” при СА „Д. А. Ценов”/, г-н Момчил Блъсков – представител на JobTiger, г-жа Мария Белопитова /старши мениджър отдел „Планиране, подбор и системи за възнаграждение”, управление „Човешки ресурси” UniCredit Bulbank/, г-ца Боряна Нешева /експерт „Вътрешни комуникации” UniCredit Bulbank/ и студентите от Стопанска академия – Александър Кирилов и Велизар Гутов  /клуб „Банкери на бъдещето” в социалната мрежа „Kosher.bg”/.

                

Кариерният форум бе открит с приветствено слово на проф. д-р Любен Кирев от името на ръководството към организаторите и участниците. В своята реч, проф. Кирев изрази надеждата си подобен род събития да съпътстват все по-често студентските делници, тъй като същите се превръщат в „инкубатор на нови идеи”, от които бизнеса изпитва голяма нужда.
 На свой ред, модераторът на форума – гл. ас. Нинов, даде думата на г-н Блъсков, който запозна присъстващите участници с възможностите на социалната мрежа „Kosher.bg”, онагледявайки с практически примери своите идеи. Последните, явно намериха добра почва сред студентите, тъй като въпросите към него заваляха един след друг.

 

След експерта на JobTiger, презентаторското място зае г-ца Боряна Нешева от UniCredit Bulbank. Освен, че представи дейността на банката, тя постави акцент и върху стажантските програми, стипендиите и наградите, както и подбора на кадри в рамките на организацията.

„Щафетата” бе поета от г-жа Мария Белопитова, която на свой ред запозна участниците с проектът и възможностите за включване в клуб „Банкери на бъдещето”. В началото на своята презентация, с голяма радост тя припомни, че е останала очарована от представянето на възпитаниците на Стопанска академия в рамките на наскоро състоялия се форум „Национални дни на карирерата”. Г-жа Белопитова обстойно разясни идеята, технологията на включване и целите на проекта ”Моята банка на бъдещето”. Тя прикани всички желаещи да подкрепят това начинание, да побързат с регистрирането си в социалната платформа (“Kosher.bg”), за да могат да покажат най-доброто от себе си и от наученото в Стопанска академия.

Добър пример на присъстващите на кариерния форум дадоха студентите Александър Кирилов и Велизар Гутов от клуб „Банкери на бъдещето”, които накратко споделиха своите иновативни решения. Обосновавайки необходимостта от по-лесен достъп до банковите услуги и продукти, членовете на клуба подчертаха значимостта на поставените пред тях въпроси за решаване.

Споделените идеи, неизменно доведоха и до рояк от въпроси, към всички презентатори, което остави чудесно впечатление (факт, който бе подчертан в неформалните разговори след закриването на кариерния форум). И макар, че според регламента форума беше приключил, дебатите и личните контакти с гостите на Стопанска академия продължиха още известен период от време, в което те отговориха на незададени въпроси, извършиха консултации и дадоха изчерпателни разяснения.

С обещание за скорошни нови срещи, своеобразните домакините от „Образователен и кариерен център” при СА „Д. А. Ценов”, изпратиха своите гости и се впуснаха в изпълнението на следващата амбициозна задача.