Катедра „Индустриален бизнес и предприемачество“ организира посещение в реална работна среда със студенти от 3-ти и 4-ти курс


Катедра „Индустриален бизнес и предприемачество“ организира посещение в реална работна среда със студенти от 3-ти и 4-ти курс на специалностите „Индустриален бизнес и предприемачество“, „Счетоводство и контрол“, „Стопанско управление“ и „Екомениджмънт“.
Практическото занятие се проведе на 14 ноември 2018 г. (сряда) от 10.30 часа в „Томика-Метал“ АД – гр. Свищов. Основната дейност на „Томика-Метал“ АД – гр. Свищов е производство и монтаж на съоръжения от неръждаема стомана за хранително-вкусовата, козметичната, химическата и фармацевтична промишленост. 




        
Преподавателският екип доц. д-р Сергей Найденов, гл. ас. д-р Зоя Иванова, ас. инж. Илиян Ангелов и студентите имаха възможност да се запознаят с производствения процес и организацията на работа в предприятието. Инж. Владимир Цветков (Организатор производство) представи историята, продуктовото портфолио и основните пазари на фирмата. Разгледани бяха организационната и управленската структура на дружеството. Студентите наблюдаваха изпълнението на възловите операции и манипулации на отделните работни места. Дискутирани бяха въпросите, свързани с производствените рискове, фирменият оперативен мениджмънт, екологизацията на производството и техниките за оптимизиране на разходите в индустриалното предприятие.